NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul se scuză pentru creșterea taxelor. Zuzan îl consolează și mută vina în curtea fostei administrații. Datoria publică trece peste 5 milioane

Taxele și impozitele locale, cu excepția celor de pe mijloacele de transport, au crescut cu 16,05% și la Pașcani. Proiectul, inițiat de către primarul Dumitru Pantazi, a fost votat doar de cei unsprezece consilieri ai PSD. Cei din PNL și PDL s-au abținut la vot, în timp ce PP DD a votat împotrivă. Supărarea celor din PNL, formațiune politică ce face parte din USL la nivel național, este aceia că social-democrații refuză dialogul și nu discută proiectele în alianță.”E soluție penibilă. Am spus că le menținem, dar Guvernul ne obligă să creștem. Greșeala este la nivel guvernamental. Faptul că avem arierate tot ne obligau”, a spus primarul Dumitru Pantazi.

 

 Consilierul PDL Ioan Ioniță a atras atenția că majorarea taxelor nu se poate face decât cu șase luni de zile înainte.”Orice cetățean care va ataca decizia de majorare în instanță, poate câștiga procesul”, a spus Ionță.

 Cu prilejul discutării proiectului privind creșeterea prețului primarul a vorbit și despre datoriile pe care municipalitatea le mai are. Ar fi vorba de 2,4 milioane lei, din care 815 mii lei datorii mai mari de 90 de zile, iar acestea sunt considerate arierate. La această sumă se mai adugă 2,5 milioane lei sume neînregistrate în contabilitate.”Acuma, sincer îmi pare rău că trebuie să creștem taxele”, a spus primarul Pantazi. Replica secretarul Mircea Zuzan a venit prompt:”Nu ar trebui să vă pară rău dumneavoastră, ci unui alt ordonator de credite care a condus municipiul și a ascuns datoriile”.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Cetățenii din Verșeni și Mitești au scăpat de calvar. Drumul comunal a fost asfaltat

Marius Parteni

Şapte ani de birocraţie pentru salvarea unui palat: Cantacuzino-Paşcanu

Redacția

Trotuarele din Pașcani nu pot fi împărțite de pietoni și autovehicule. La Târgu Frumos se poate, doar pe timpul nopții

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site