RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul promite între 8 și 10 kilometri de asfalt la Pașcani în anul 2013. Baza edilului: mixtura asfaltică, credit de 2,5 milioane și PIDU

Prioritatea principală a actualului executiv local este infrastructura. Aceasta este declarația cel mai des folosită în spațiu public de primarul Dumitru Pantazi, atunci când discută despre străzi și gropile din ele. Vineri, 29 martie, după citirea raportului privind starea socială și economică a municipiului primarul a prezentat consilierilor modul cum vrea în acest an să asfalteze aproximativ 10 kilometri de străzi din municipiu.

 

  

 Din cantitatea de mixtură asfaltică pe care Primăria a contractat-o în acest an pentru reparația străzilor primarul spune că vrea să toarne covor asfaltic pe o lungime de 2-3 kilometri.

 Tot în acest an șefii executivului au în intenție să contracteze un credit de 2,5 milioane lei, pentru a reabilita și asfalta alte trei străzi unde traficul este mare.

 ”Vom renunța la unele sume de bani din împrumutul pe care l-am aprobat pentru lucrările din cadrul PIDU, deoarece două dintre componente sunt realizate. Ar fi vorba despre aproximativ 2 milioane de lei. Cum nu putem folosi bani din acest împrumut pentru alte lucrări, vom veni în Consiliul Local cu propunerea de contractare a unui alt credit. Eu zic de aproximativ 2,5 milioane lei, bani cu care să reabilităm infrastructura pe alte două sau trei străzi unde traficul este maxim”, a spus primarul Dumitru Pantazi.

 Edilul local a făcut și calculul în finalul intervenției sale în fața consilierilor. ”Între 2 și 3 kilometri de asfalt din licitația cu mixtura, alți 2,5 cu bani dintr-un împrumut, la care adăugăm cei 4,3 kilometri cuprinși în cadrul PIDU. Eu sper să realizăm anul acesta între 8 și 10 kilometri de străzi”, a mai spus primarul.

 Rămâne de văzut în ce măsură promisiunile primarului vor deveni realitate în acest an, și se vor concretiza în lucrări efective în teren.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Rocadă la Prefectură: Cojocaru depune azi jurământul în locul lui Grigoraş

Redacția

Primarul Pintilie crede că în maxim două săptămâni, cetățenii se vor obișnui cu sensurile unice de pe strada ”Mihail Kogălniceanu”

Răzvan Grecu

Izvor de apă în asfaltul recent turnat pe strada Fântânele, din fonduri europene

Marius Parteni
Încarcă...