NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
OpiniiRăzvan Grecu

Comentariu: USR a ales! Îl sprijină pe Dumitru Pantazi pentru un nou mandat de primar!

Apăruți în politică sub sloganul „oameni noi în politică”, cei din USR Pașcani au ales să-l sprijine pe primarul Dumitru Pantazi, în detrimentul liberalului Marius Pintilie. Dincolo de declarațiile oficiale, războinice, la adresa primarului în funcție și a PSD, calculele sunt seci: candidatura USR pentru funcția de primar îl avantajează pe Dumitru Pantazi și îl dezavantajeză pe principalul său contracandidat.

Candidatul USR la Pașcani este Mioara Petrescu. Un candidat atipic, pentru o formațiune preponderent formată din tineri. Este inginer ca formație profesională, fost profesor, actual pensionar. O necunoscută în politica locală până acum 7 luni de zile. Iar acesta este un atu, în viziunea celor din USR, deoarece ei reprezintă „oamenii noi în politică”.

Sondajele de opinie o clasează pe locul 4, în spatele candidatului Cristian Rățoi de la Pro România și a celor doi principali contracandidați: Marius Pintilie și Dumitru Pantazi.  Este la câteva procente în spatele partidului său, având o singură cifră și șansa de a acumula în jur de o mie de voturi, la o prezență similară la vot cu cea din 2016.

Atunci Dumitru Pantazi a câștigat la o diferență de 505 voturi, în fața candidatului PNL, Marius Pintilie. La acea vreme, voturile de pe dreapta au fost forfecate de Sorin Olariu de la PMP și alți câțiva iepurași de la partide minuscule. Pantazi a câștigat al doilea mandat de primar, în condițiile în care majoritatea pășcănenilor prezenți la vot au votat împotriva sa!

Advertisements
  

Acum USR face cu bună știință același joc, pe care l-au făcut ceilalți actori politici de drepta în 2016. Spun că o fac conștienți, pentru că zilele trecute, Mioara Petrescu a admis că este posibil ca a sa candidatură să-l ajute în cursa electorală pe primarul Dumitru Pantazi. Iată declarația:

„Posibil. La acest lucru consider că trebuie să gândească absolut toți actorii politici de pe partea dreaptă, care acționează acum în Pașcani”.

Ieri, Mioara Petrescu a spus că alianța cu PNL nu s-a făcut ,deoarece propunerea a venit prea târziu. Sincer, eu cred că această scuză este puerilă, pentru că au avut timp berechet de negociere cu PLUS, și tot nu au ajuns la un acord.

Advertisements

Însă, chiar și fără alianță electorală USR Pașcani poate să demonstreze că nu îi face jocurile lui Dumitru Pantazi. E simplu! Dacă nu le place de PNL, pot candida pe liste proprii la Consiliul Local și să nu desemneze candidat pentru funcția de primar. În acest, caz voturile de pe dreapta, pentru primar, nu s-ar mai forfeca. Astfel, ar demonstra că își doresc cu adevărat schimbarea lui Dumitru Pantazi din funcție.

În caz contrar, fie că o recunosc, cum a făcut-o deja Mioara Petrescu, fie că nu o recunosc, realitatea este că decizia lor îl ajută pe primarul Dumitru Pantazi în cursa electorală, pentru un nou mandat.

Advertisements
Advertisements

Related posts

PNL a pierdut de fapt la Pașcani: semnal clar că vor pierde și în 2016 cu această atitudine!

Răzvan Grecu

Scuze părinți, scuze elevi! Meritați mai mult bine!

Marius Parteni

EU TAC! TU TACI! EL/EA TACE! NOI TĂCEM!!!

Răzvan Grecu
Încarcă...