RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi contrazice reprezentanții ApaVital: „Chiriașii ANL vor încheia contracte individuale cu operatorul ieșean!”

Primarul Dumitru Pantazi a dezmințit astăzi informația conform căreia ApaVital Iași va încheia cu Primăria contracte de furnizare de apă și servicii de canalizare pentru blocurile ANL.

Edilul șef a declarat că a discutat această situație cu reprezentanții operatorului ieșean, chiar în această dimineață, și că s-a stabilit ca cei care locuiesc în blocurile ANL să încheie contracte individuale cu furnizorul de apă canal.

 

  

Decizia luată astăzi pune într-o altă lumină toată campania de informare a ApaVital Iași din care reieșea că posibilitatea semnării unui contract individual depindea de existența unei instalații sanitare individuale contorizată în căminul de branșament din fața blocului.

Astfel că dacă cei care stau în blocurile ANL pot să-și încheie contracte individuale, fără a avea asociație de locatari sau proprietari, această măsură ar putea fi extinsă fără probleme la nivelul întregului oraș.

Surse din Primărie au precizat pentru NewsPascani.com că decizia în privința ANL a fost luată ca urmare a faptului că Primăria nu putea factura apă și servizii de canalizare acelor chiriași deoarece nu este un furnizor autorizat ANRSC. Mai mult, nici nu exista personal disponibil care să meargă să citească apometrele, să întocmească facturile, să le distribuie și să le încaseze.

Se pare însă că ceea ce edilul șef nu a vrut să-și asume trebuie să o facă cetățenii de rând prin asociațiile de proprieteri, care culmea sunt în aceeași situație juridică ca și Primăria. Cu alte cuvinte legea e doar pentru dulăi nu pentru căței, nu-i așa?

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Extinderea de rețea de pe străzile Aluniș, Șoseaua Națională, Calea Iașului, Plăieșilor, Rozelor și Mălini! Motivul întârzierii!

Marius Parteni

Ora de iarnă 2021. Când se dau ceasurile înapoi, în România. De ce nu s-a mai renunţat la ora de vară

Redacția

Plata taxelor online, pas spre normalitate: Liberalii au inițiat, o parte din PSD și consilierul Olariu au votat

Marius Parteni
Încarcă...