NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Grevă la Primăria Valea Seacă. Angajații au refuzat să intre în birouri

 

Funcționarii publici și personalul contractant din Primăria Valea Seacă au intrat în grevă. Din această dimineață, de când au venit la muncă aceștia au refuzat să intre în birouri și stau în fața sediului administrativ.

 

  

Angajații unității își doresc ca la fața locului să ajungă prefectul județului Iași sau un reprezentant al acestuia. Ei sunt supărați pe primarul interimar, Gheorghe Băiceanu, pe care îl acuză de abuz. De altfel aceștia au trimis ieri prefectului o plângere în care arată:”La data de 1 februarie 2016 a forțat prin amenințări secretarul ca să emită dispoziția de încadrare a unei persoane pe nume Chioaru Gheorghe pe postul de consilier al primarului. Cu toate că i s-a adus la cunoștiință faptul că pe postul respectiv, fostul primar, Roman Valeriu, a încadrat pe Potolincă Ioan, căruia tot fostul primar ulterior i-a desfăcut contractul de muncă în  mod abuziv. Întrucât Primăria se află în conflict de muncă cu Potolincă Ioan, încadrarea pe post a lui Chioaru Gheorghe nu era posibilă. De la acea dată, Chioaru Gheorghe în fiecare zi stă în biroul primarului, emite acte administrative, emite dispoziții, amenință personalul din Primărie cu sancțiuni și desfacerea contractului de muncă, întocmește plângeri împotriva funcționarilor, verifică documente, solicită acte din arhiva Primăriei, înregistrează diferite acte în registrul de intrare – ieșire, verifică și face modificări în condica de prezență a personalului din Primărie, verifică bugetul instituției, semnează acte în numele primarului și utilizează ștampila Primăriei”.

Gheorghe Băiceanu, primarul interimar, susține că de când a preluat atribuțiile a încercat să facă ordine în Primărie, dar acest lucru nu se vrea. Și el își dorește ca un reprezentant al prefectului să ajungă în zonă pentru a purta discuții.

Băiceanu susține că angajarea consilierul personal s-a făcut cu respectarea legii. El a susținut că ne pune la dispoziție o copie după dispoziție, doar dacă formulăm o cerere de informare publică.

Nu se știe cât timp angajații vor continua forma de protest.

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Iluminatul festiv a fost pus în funcțiune la Târgu Frumos

Marius Parteni

Răfuieli politice pe cererea de concesiune formulată de un agent economic din Pașcani

Marius Parteni

PNL, PDL și PP DD au votat pentru scăderea prețului de facturare al gigacaloriei. Primarul, prin consilierii PSD, s-a opus!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site