NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Candidatul PSD propune 5.000 lei de la bugetul local pentru o competiție automobilistică menită “să promoveze obiectivele culturale ale municipiului”

Proiect cu iz politic pe masa consilierilor locali. În ultima ședință a actualului legislativ local, pe masa acestora se regăsește un proiect de hotărâre prin care se alocă 5.000 lei unui club sportiv pentru organizarea unei competiții automobilistice. Această acțiune, care se va desfășura în data de 12 iunie 2016, ar avea ca scop promovarea obiectivelor culturale ale municipiului.

 

 

  

CSM Pașcani și Moldova Motor Sport organizează o competiție, destinată posesorilor de premise auto categoria B. Pentru aceasta au formulat o adresă către Consiliul de Administrație al CSM, care le-a aprobat în data de 22 aprilie, suma de bani. Documentația a ajuns acum pe masa Consiliului Local. ”Este o activitate pentru tineri și ar trebui să ne bucurăm că se organizează”, a spus consilierul Codrin Toma, atunci când a fost întrebat de un reprezentant al societății civile ce legătură există între CSM Pașcani și clubul sportiv pe marginea acestei activități.

Până aici nimic de obiectat, legat de cererea celor de la Moldova Motor Sport. Doar că, analizând lucrurile, foarte ușor se trage concluzia că la mijloc este o înțelegere. Din structura de conducerea a clubului sportiv fac parte doi candidați PSD la funcția de consilier local. Este vorba despre Cristian Menegon și Alexandru Angheluș.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, aceștia au anunțat pe o rețea de socializare că vor organiza competiția în data de 22 mai 2016, în poligonul de lângă CSM. Organizatorii au renunțat la competiție, conștienți fiind că în campania electorală nu pot organiza acțiuni care ar avantaja un candidat la o funcție publică, după cum interzice legea electorală.    

În statutul clubulului sportiv este stipulat că instituția se poate asocia în vederea promovării sportului, cu acordul Consiliului Local. În situația de față, toate cheltuielile sunt asigurate din bugetul clubului, 3.500 lei pentru sonorizare și un concert, iar restul pentru cheltuieli de organizare și premiere.  

Atunci când a fost întrebat dacă în bugetul clubului există disponibili acești bani pentru eveniment, Bogdan Mandric, directorul executiv al CSM, s-a blocat.

Proiectul va fi supus aprobării aleșilor locali. Actuala lege electorală interzice candidaților să organizeze evenimente care le-ar aduce un avantaj electoral.

Am încercat să obținem un punct de vedere legat de acest subiect, dar reprezentanții Clubului Moldova Motor Sport nu au răspuns apelurilor.  

Trofeul Moldova Motors Sport Pașcani este o competiție automobilistică, care are ca scop promovarea obiectivelor culturale ale Municipiului Pașcani și se dorește reponsabilizarea participanților la traficul urman și obișnuirea acestora cu elementele tehnice ale unei competiții automobilistice care implică porțiuni cronometrate și segmente de drum în care trebuie respectată cu strictețe toate regulile de circulație.

Ea este destinată oricărui popsesor de permis de conducere valabil – categoria B, cu autoturismul înamtriculat.

Înscrierea echipajelor se va face în perioada 13 mai 2016 – 11 iunie 2016, pe adresa de email validarimoldovamotorsportpascani@yahoo.com. Documentele necesare pot fi găsite pe siteul evenimentului cât și pe cel al Moldova Motor Sport Pașcani.

 

 

  

Advertisements

Related posts

Strategia de dezvoltare a Pașcaniului plină de greșeli: Serviciul de iluminat public concesionat firmei Lincas SRL, UPC operează în municipiu, iar noi trăim în Sighișoara!

Răzvan Grecu

Tranziția de la starea de urgență la cea de alertă, mai complicată decât se așteptau autoritățile

Redacția

Problema parcărilor din piața agroalimentară din zona vale continuă. Regulamentul de funcționare așteaptă semnătura primarului

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site