NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii locali interesaţi de modificările tarifelor la apă. Cum vor fi ajustate acestea!

Înainte de şedinţa de Consiliu Local programată pentru luni, 31 august a.c., membrii comisiei Economice s-au întrunit pentru a emite avizele proiectelor supuse dezbaterii și, așa cum a specificat un ales local, pentru a  se lămuri cu privire la cele specificate în acestea.

Şi de data aceasta, unul dintre subiectele asupra căruia s-a zăbovit mai mult, a fost cel care priveşte situaţia apei la Paşcani. Profitând de prezenţa lui Paul Benesch, preşedintele ARSACIS, consilierul PNL, Marius Pintilie a vrut să ştie cum anume sunt stabilite tarifele de către operatorul ieşean şi ce se va întâmpla cu preţul apei anul viitor.

Acesta a cerut să vadă, în calcule, cum s-a ajuns la preţul actual, dat fiind că documentația prezenta situația până în anul 2012. Cu privire la acest fapt, Paul Benesch i-a răspuns că luni, înainte de şedinţă îi va explica, prin cifre, toată această chestiune. Mai mult, consilierul a întrebat de ce, pentru același branșament, persoanele fizice plătesc prețuri diferite față de societățile comerciale.

  

„Întrebările mele se opresc în momentul în care îmi puneţi pe hârtie cum s-a ajuns de la 2.21 la 3.20. Este foarte simplu. Mă opreşte cineva pe stradă şi mă întreabă dacă la anul se va scumpi sau nu apa. Eu sunt consilier local şi trebuie să am un răspuns pentru cel care mă întreabă. De ce aveţi tarife separate la branşamente pentru persoane fizice şi juridice”, a precizat Marius Pintilie.

Până la momentul în care i se vor aduce lămuririle de rigoare, Marius Pintilie s-a abținut de la votul acestui proiect.

De asemenea, Vasile Anton a cerut să ştie dacă, de ieri până astăzi, s-a stabilit ceva în privinţa redevenţei, asta pentru că în comisia juridică, se anunţase că nu sunt noutăţi pe acest subiect.  Acestuia, reprezentantul Asociaţiei Regionale i-a replicat că demersurile sunt mai complexe decât pot părea la prima vedere.

„Trebuie să stabilim împreună cu conducerea Primăriei o întâlnire cu cei de la ApaVital. Hotărârea Consiliului Local este corectă şi pertinent, dar nu imperativă pentru ARSACIS. Hotărârea trebuie validată în AGA”, a declarat Paul Benesch.

Se pare că, cel puţin pentru încă câteva zile, situaţia va rămâne neclarificată. Rămâne de văzut cum vor răspunde cei vizaţi, în plenul şedinţei de lunea viitoare. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Scântei la o ședință din Primărie: Șefii Primăriei spun „Nu” cheltuirii transparente a banilor publici!

Marius Parteni

Primăria Pașcani a retras patru autorizații taxi! Acestea vor fi redistribuite

Oana Cordoneanu

Confuzia făcută de viceprimarul Gabriela Nedelcu în ședința de Consiliu Local de astăzi

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site