NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi a mințit când a acuzat că PSA nu a achitat niciun leu pe redevență! Fostul operator a achitat 2,67 milioane de lei pentru 21 de luni, în timp ce ApaVital a achitat 4 milioane pe durata a 60 de luni!

 

Primarul Dumitru Pantazi nu se sfiește să-i mintă pe aleșii locali, chiar în fața camerelor de luat vederi. În ședința de Consiliu Local ce a avut loc săptămâna trecută, edilul a ținut să precizeze că Prest Serv Apa, fostul operator de apă și canalizare, nu a achitat niciun leu în contul redevenței municipalității, în timp ce ApaVital ar fi achitat 4 milioane de lei.

  

 

„La fel ați procedat și cu serviciul de apă și canal  și avem de încasat în jur de 4 milioane de lei redevență de la ApaVital S.A. până în acest moment, bani cu care am fi rambursat o parte din creditul BEI. De la PSA nu am încasat nimic” ,  a spus primarul Dumitru Pantazi ca un răspuns a unei interpelări făcute de opoziție.

În realitatea însă, conform administratorului special al Prest Serv Apa, Elena Guzgă, fostul operator de apă canal a semnat contractul de delegare al serviciului în luna septembrie a anului 2012. Acesta a fost valabil până la rezilierea lui în data de 1 iulie 2014. În această perioadă, Prest  Serv Apa a avut fixată ca plată o redevență anuală de 1.895.000 de lei. În cele 21 luni, fostul operator local a achitat 2,67 milioane de lei, rămânând dator municipalității cu suma de 672.000 de lei.

Iar pe perioada 1 iulie 2014 – 30 iunie 2015, când  a operat serviciul de epurare a apelor a avut de plată o redevență de 895.000 de lei, sumă pe care nu a putut să o achite deoarece consilierii locali au hotărât ca ApaVital S.A. să plătească către Prest Serv Apa doar epurarea apelor facturate către clienți, nu a întregii cantități de apă canlizată în stația de epurare către operatorul regional.

„Am plătit 2,67 milioane de lei ca redevență pentru serviciul de apă-canal. Contractul a fost valabil în perioada septembrie 2012 – iunie 2014.  A fost un an și 9 luni, mai puțin de doi ani, iar rata anuală a fost 1.895.830 de lei, iar noi mai avem de plată 672.000 de lei. La banii ăștia se adaugă redevența la stația de epurare de 895.000 de lei, la care s-au adăugat penalități și întârzieri” ,a explicat Elena Guzgă, administratorul special al Prest Serv Apa.

Comparativ, ApaVital a plătit în cei cinci ani de zile de când este la Pașcani o medie anuală de 800.000 de lei, în timp ce Prest Serv Apa a achitat cu mai bine de un milion de lei în plus.

În prezent,  între municipalitate și ApaVital S.A. există un proces în faza apelului, pe plata redevenței, în care judecătorii de pe fond au decis: Consiliul Local al Municipiului Pașcani poate ieși din ARSACIS dacă Pașcaniului nu-i convine valoarea redevenței plătite de operatorul ieșean.

 

Advertisements

Related posts

O prelungire care alimentează temerile legate de întârzierile privind A8

Redacția

Un milion de lei pentru pietruirea a 14 drumuri judeţene

Redacția

Bodnar de la PLUS: „Cu cât primarul se implică mai puțin, cu atât investiția este mai bună!”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site