NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primar USR acuzat că a montat un dispozitiv de ascultare a discuțiilor dintre angajați

Ies la iveală alte reclamații la adresa primarului din comuna Mircești, care este membru USR. Vorbim de două plângeri depuse la Inspectoratul Județean de Poliție Iași, care acum se află în cercetarea procurorilor de pe lângă Judecătoria Pașcani. Una dintre acestea vizează amplasarea de către un dispozitiv de ascultare a convorbirilor telefonice, fapta fiind încadrată la abuz în serviciu, hărțuire, violarea secretului corespondenței și violarea vieții private.

Aceasta a fost depusă de un angajat, care lucrează în cadrul instituției ca șofer. El ar fi descoperit un dispozitiv “Mini A8” cu cartelă, în utilajul pe care îl conducea zilnic, în timp ce căuta niște lucruri. A sunat Poliția, prin apel la 112, și a reclamat situația după care a depus plângere la IPJ Iași. El îl indică ca responsabil pe primarul Leon Bălteanu, dar edilul local spune că dispozitivul a fost amplasat de cel care coordonează parcul auto al Primăriei, Cristian Antoane.

“Da, era o discuție aici, responsabilul de utilaje nu avea control. Plecau cu utilajele angajații de prin Primărie, și i-am atenționat că nu au voie să le folosească și l-au dat jos, apoi ulterior l-au pus și l-a descoperit unul dintre angajați. De la IPJ au venit în control, la o sesizare. Eu nu am știut nimic până atunci. L-a descoperit angajatul respectiv, a venit și mi-a spus. Angajatul (n.r. Cristian Antoane) a recunoscut, eu am zis că am avut cunoștință de el, i-am spus angajatului că nu are voie să folosească așa ceva, apoi a venit și m-a informat și a spus că l-a dat jos. Atât am știut. Nici nu am știut că transmite ceva, am zis că este doar GPS de urmărire”, ne-a declarat telefonic, primarul Leon Bălteanu.      

Contactat telefonic pentru a afla și de la el un punct de vedere, Cristian Antoane, fost consilier USR, a spus că nu cunoaște subiectul.

  

“Eu nu știu nimic, despre ce e vorba. Absolut”, a precizat responsabilul de parc auto.

Ulterior, același angajat a revenit cu apel telefonic pentru a solicita o întrevedere și o discuție față în față, nu prin intermediul telefonului.

Cum primarul din Mircești spune că și-ar fi dat acordul pentru amplasarea unui dispozitiv de tip GPS, pentru a fi verificat unde se află utilajul, existând anumite suspiciuni, dar dispozitivul de tip “Mini A8” se află la cel care l-a găsit acolo unde a fost lăsat de polițiști după ce au luat seria lui, suntem în fața unei contradicții.

O altă plângere împotriva primarului a fost depusă de casierul Primăriei, după ce în data de 22 iulie 2021 a fost dat jos din mașina instituției chiar de către primar, în timp ce se deplasa la Trezoreria Pașcani, pentru a depune sumele de bani încasate.

Reamintim că o altă angajată a sesizat Poliția Iași, după ce s-a simțit hărțuită. Aceasta l-a și înregistrat pe primar, care se aude cum vorbea urât și amenințător.

Actualitatea Tv își arată disponibilitatea de a realiza un interviu cu primarul localității, dacă acesta dorește, lucru care i-a și fost transmis prin apel telefonic și mesaje.

Advertisements

Related posts

Bugetul Primăriei Sirețel nu a fost adoptat! Salariile, plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și investițiile sunt blocate!

Marius Parteni

Marți, 26 octombrie, vor fi distribuite ultimele pubele în suburbia Lunca

Oana Cordoneanu

De ce s-a întrerupt de fapt furnizarea apei, miercurea trecută! Vlasie neagă vehement această variantă!

Răzvan Grecu
Încarcă...