RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Prima zi de preşedinte a lui Klaus Iohannis: „Nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie”

În primul discurs rostit ca preşedinte, după depunerea jurământului în Parlament, Klaus Iohannis a susţinut că „nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie”.   

După ceremonia din Parlament, la care a participat şi premierul Victor Ponta, Iohannis a mers la Palatul Cotroceni unde a avut loc momentul predării oficiale a mandatului de către Traian Băsescu. La ora 15.00, Klaus Iohannis va da o recepţie privată la Palatul Cotroceni, la care au fost invitaţi liderii liberalilor şi colaboratori de la Sibiu, care deja au început să sosească imediat după încheierea ceremoniei de predare-primire a mandatului de preşedinte.

  

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în discursul rostit în Parlament, că este nevoie de “înţelegerea clară” la nivelul întregii clase politice că “nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie”.

“Este nevoie de înţelegerea clară la nivelul întregii clase politice: nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie”, a spus el.

Iohannis a precizat că şi-ar dori ca la sfârşitul mandatului său “corupţia să nu mai figureze pe agenda publică, instituţiile să funcţioneze pentru cetăţeni”.

Iohannis s-a declarat recunoscător şi onorat de încrederea pe care cetăţenii i-au acordat-o alegându-l preşedinte şi a asigurat că va fi preşedintele tuturor românilor.

”Stau aici, în faţa dumneavoastră, conştient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt recunoscător şi onorat de încrederea pe care cetăţenii României mi-au acordat-o cea de a fi preşedintele lor şi îi asigur că voi fi preşedintele tuturor românilor”, a spus el.

El a adăugat că este ”profund mişcat de dragostea de ţară care a stat în spatele participării la vot, de aspiraţia spre libertate şi proprietate a românilor”.

”Vă mulţumesc vouă, tuturor concetăţenilor mei, pentru că aţi arătat lumii întregi adevărata faţă a României. La 25 de ani după căderea comunismului aţi făcut încă o dată să triumfe democraţia şi participarea”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Sursa: gandul.info

Related posts

Olariu despre activitatea PSD Iași: „Este o filială foarte slabă”

Răzvan Grecu

Un pășcănean printre cei 2700 de colonei făcuți de generalul Oprea

Marius Parteni

Cand iși pot lua banii președinții și membrii secțiilor de votare

Redacția
Încarcă...