RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Pricopie: Când dascălul strânge fondul clasei este fraudă

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, afirmă că în învăţământ nu există doar frauda de la examen şi că fraudă şi evaziune fiscală este şi atunci când cadrele didactice impun anumite materiale auxiliare, el spunând că e “inadmisibil” să se ceară fondul clasei, acesta fiind opţiunea fiecărui părinte.

“Legea este aceeaşi pentru toţi. Cine nu înţelege să respecte legea… Nu vorbim doar de frauda de la examen. Este aceeaşi fraudă în momentul în care încerci să impui anumite auxiliare. Când cadrul didactic încearcă să impună anumite auxiliare este tot fraudă. Ca să nu mai vorbim de faptul că este şi evaziune fiscală”, a spus Remus Pricopie. În ceea ce priveşte “fondul clasei” sau “fondul şcolii” pe care părinţii în plătesc în multe unităţi de învăţământ, ministrul Educaţiei a spus că o astfel de cotizaţie trebuie să fie opţiunea părinţilor, şi nu o obligaţie. “Este inadmisibil atunci când se solicită bani la şcoală, aşa-zisul fond al clasei, dar de fapt nu sunt bani fiscalizaţi, nu există chitanţă, nu există transparenţă, iar fondul clasei trebuie să fie un instrument care ţine de opţiunea fiecărui părinte. Eu am doi copii, ambii în şcolile din România, de stat. Ca părinte pot să iau decizia să contribui cu ceva, dar sub nicio formă nu mă poate obliga”, a spus Remus Pricopie. El a dat ca exemplu faptul că a schimbat-o din funcţie pe directoarea unei şcoli “din nordul ţării”, după ce comitetul de părinţi i-a scris ministrului pe Facebook, iar aspectele sesizate de părinţi s-au confirmat.

sursa Ziarul de Iasi

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

DigiSport: Instanța a hotărât! Câți bani trebuie să achite Laurențiu Reghecampf pentru pensia alimentară + când poate vedea copilul

Redacția

Egiptul avertizează împotriva unor „consecinţe catastrofale”, în timp ce ofensiva israeliană asupra Rafah pare iminentă

Redacția

Capcanele impozitării drastice a pensiilor speciale

Redacția
Încarcă...