NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Preşedintele Sindicatului Învăţământ Spiru Haret: „Personalul nedidactic din sistemul de învățământ nu va beneficia de la 1 octombrie de o majorare de 12%. Este un fals grosolan!”

Preşedintele Sindicatului Învăţământ Spiru Haret Iași, profesorul Mirel Pristavu, a vrut să clarifice o situație apărută în urma difuzării unor știri, apărute pe diferite canale media naționale.Acesta susține că este un fals grosolan, o manipulare a celor care nu cunosc  foarte bine legile, și care pot fi ușor păcăliți. 

  

Știrea care circulă în momentul de față pe diferite canale de informare naționale, precum că de la 1 octombrie, personalul nedidactic din sistemul de învățământ va beneficia de o majorare de 12%, este un fals grosolan. O manipulare a celor care nu cunosc  foarte bine legile, și care pot fi ușor păcăliți. Această ordonanță 27/2015, când a apărut în faza de proiect, cuprindea mai multe categorii de personal. Personalul nedidactic din unitățile de învățământ, din inspectoratele școlare, unitățile conexe, și alte instituții”, ne-a declarat profesor Mirel Pristavu, preşedintele Sindicatului Învăţământ Spiru Haret.

În cadrul știrilor apărute pe diferite canale media naționale, s-a precizat că senatorii din Comisia pentru muncă au aprobat amendarea proiectul legislativ de adoptare a OUG 27/2015, în sensul că personalul nedidactic din învăţământul de stat va beneficia de o majorare salarială cu 12%, începând cu 1 octombrie 2015.  De această majorare va beneficia personalul nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare, unităţile conexe ale învăţământului preuniversitar, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare.


„ Din păcate, la 1 august 2015, prin această ordonanță s-a majorat salariul personalului nedidactic doar din unitățile de învățământ, iar prin rectificarea care s-a făcut prin ordonanța 27/2015, de fapt au fost incluse și celelalte categorii de personal nedidactic din inspectoratele școlare și din unitățile conexe . Nu este nicio majorare de 12% pentru personalul nedidactic din unitățile de învățământ. Aceasta a fost primită la 1 august 2015, iar cu 1 octombrie, prin această rectificare, intră și celelalte categorii de personal din sistemul de învățământ”, a mai menționat preşedintele Sindicatului Învăţământ Spiru Haret.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Sindicaliştii din Educaţie, mesaj pentru Călin Popescu Tăriceanu: Dacă nu ştie ce face un profesor, suntem dispuşi să îi arătăm

Redacția

Voluntari internaționali și tineri din Târgu Frumos pregătesc un eveniment sportiv european

Diana Marcu

Ediție aniversară a taberei „Împreună pentru Tineri”

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site