NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care elimina CASS si impozitul de 16% pentru pensiile de sub 2.000 de lei

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea prin care se elimina plata CASS (contributiile de asigurari sociale si de sanatate) pentru toate pensiile, precum si a impozitului pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei.

 

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, anunta Administratia prezidentiala.

  

Iohannis a anuntat miercuri ca va promulga aceasta lege, dupa o discutie cu premierul Sorin Grindeanu.

”Dupa analiza pe care am facut-o si dupa discutia pe care am avut-o astazi (miercuri – n.r.), am decis sa promulg aceasta lege in urmatoarele zile”, a afirmat Klaus Iohannis.

Camera Deputatilor a adoptat, in 5 ianuarie, in sesiune extraordinara, cu 207 voturi “pentru” si 29 de voturi “impotriva”, proiectul de lege prin care se elimina plata CASS pentru toate pensiile, precum si a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Proiectul discutat de deputati este cel initiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel si sustinut de alti 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD si neafiliati, prin care este eliminata plata impozitului de 16% pe venit pentru toate pensiile, precum si a contributiei CASS. Proiectul Cristianei Anghel a fost adoptat de Senat in luna septembrie 2016.

Guvenul Ciolos nu a sustinut propunerea legislativa, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 milioane de lei pentru anul 2017.

Sursa: stirileprotv.ro

Advertisements

Related posts

(P) Ideal Shop, un nou magazin în Pașcani! Deschiderea oficială va avea loc duminică

Redacția

Absolvenții pășcăneni pot solicita acordarea indemnizației de șomaj

Răzvan Grecu

Rabla electrocasnice 2020: câți bani poți primi și ce aparate se încadrează

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site