RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, vizită oficială în România. Se va întâlni cu Iohannis, Ciolacu și Ciucă

Preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, se va afla miercuri, 19 iunie, într-o vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia şefului statului român, Klaus Iohannis.Va avea întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi premierul Marcel Ciolacu.

Sergio Mattarella, președintele Italiei FOTO: ARHIVA

Sergio Mattarella, președintele Italiei FOTO: ARHIVA

Vizita oficială reprezintă o continuare a dialogului la cel mai înalt nivel, marcat de momentul istoric al vizitei de stat pe care Președintele României a efectuat-o în Republica Italiană în 2018, prima după 45 de ani, dar și de a treia ședință comună de guvern româno-italiană, desfășurată la Roma, în perioada 14-15 februarie 2024, susține Administrația Prezidențială. 

  

În 2024, România și Italia aniversează 145 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, precum și 60 de ani de la ridicarea relațiilor la nivel de Ambasadă, date semnificative pentru parcursul ascendent al dialogului bilateral.

„În contextul relațiilor excelente dintre România și Italia, bazate pe o legătură solidă, vizita oficială la București reconfirmă importanța Parteneriatului Strategic Consolidat, dinamismul multiplelor domenii de cooperare bilaterală, aportul la viața socială și economică a comunității românești din Italia și a celei italiene din România, precum și abordările comune în forurile europene, euroatlantice și internaționale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Prețuri în România: Škoda Scala facelift, de la 16.900 de euro

Redacția

Orban: Situaţia PNL este destul de critică. Preferinţa mea este pentru refacerea actualei coaliţii

Redacția

Un medic de la Spitalul Urlaţi, acuzat că a cusut în piciorul unui pacient mânerul de frână de la bicicletă, apoi l-a trimis acasă / Spitalul a declanșat o cercetare internă / Obiectul i-a fost scos din picior într-un spital din Olanda

Redacția
Încarcă...