RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Președintele ICR cere revocarea șefei ICR Londra, Catinca Nistor

Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român, a trimis către Ministerul Culturii și Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Libertatea, o cerere de revocare din funcție a șefei ICR Londra, Catinca Nistor. 

Catinca Nistor și Liviu Jicman la audierile din Senat FOTO Arhivă

Catinca Nistor și Liviu Jicman la audierile din Senat FOTO Arhivă

  Președintele ICR a confirmat pentru Libertatea că a cerut ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, și celui de Externe, Bogdan Aurescu, să aprobe retragerea din funcție a Catincăi Maria Nistor.

  

Publicația a subliniat însă că din ICR și MAE, momentan, cererea nu a fost încă semnată de cei doi demnitari. Potrivit publicației, într-o intervenție la Digi24, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a declarat că așteaptă o demisie de onoare din partea șefei ICR.

În caz contrar, a precizat acesta, se vor urma pașii legali. Numirea şi revocarea directorilor şi a directorilor adjuncţi ai ICR sunt proceduri în oglindă: se fac la propunerea preşedintelui Institutului, aprobată de Ministerul Culturii și MAE şi cu avizul comun al Comisiei pentru cultură şi media şi al Comisiei pentru politică externă ale Senatului.

Cu o reacție a venit și președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai. „În sfârșit: la presiunea USR și a societății civile,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rusia „depășește în număr” și își „intensifică„ luptele în estul Ucrainei”

Redacția

Raed Arafat: De la era preindustrială încoace este cel mai cald an. Anul viitor se așteaptă să fie și mai cald. Adaptarea vine prin modul în care ne comportăm

Redacția

Iohannis: „Ziua Pământului, un nou prilej pentru a trata cu prioritate provocările privind mediul”

Redacția
Încarcă...