RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Președintele Chinei Xi Jinping, vizită în Franța la începutul lunii mai / China încearcă să convingă Europa să lase Rusia să se așeze la masa viitoarelor negocieri de pace, eventual în Elveția

Președintele chinez Xi Jinping se va întâlni cu omologul său francez Emmanuel Macron la Paris la începutul lunii mai, marcând prima sa călătorie în Europa de la pandemie, au declarat pentru POLITICO mai mulți oficiali aflați la Paris și Bruxelles.

Apropierea liderului chinez coincide cu cea de-a 60-a aniversare a relațiilor diplomatice dintre Paris și Beijing, în condițiile în care China dorește să reconstruiască relațiile rănite cu Europa din cauza „parteneriatului fără limite” al lui Xi cu președintele rus Vladimir Putin, în ciuda războiului purtat de Kremlin în Ucraina.

Dar atmosfera din Franța va fi probabil diferită în comparație cu festivitățile care au marcat cea de-a 50-a aniversare a relațiilor bilaterale dintre cele două țări, a declarat o persoană familiarizată cu pregătirile pentru această călătorie.

„Va fi mai puțin festivă și mai studioasă, având în vedere mizele economice și geopolitice actuale”, a declarat persoana, căreia i s-a acordat anonimatul pentru a discuta un subiect sensibil.

  

„Cerem reciprocitate în relațiile cu China, în special în domeniul cheie al tranziției ecologice”, a spus acesta, cu referire la dezbaterea privind măsura în care Europa ar trebui să își de-rischeze relația cu China.

Călătoria,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Continuă dezbaterile din comisii pentru bugetul pe 2024

Redacția

Jaful de lemn din pădurile României continuă, în timp ce oficialii se laudă cu sancțiuni doar pe hârtie

Redacția

Papa Francisc vizitează Kazahstanul în septembrie /  Va participa la al şaptelea Congres al liderilor religiilor mondiale şi tradiţionale

Redacția
Încarcă...