NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Premiul Special pentru o elevă de la Colegiul Sadoveanu la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă

Faptul că elevii ieşeni sunt foarte bine pregătiţi la toate disciplinele o arată şi ultimele rezultate pe care aceştia le-au obţinut la geografie, religie ortodoxă, ştiinţe socio-umane şi arte vizuale. 

În perioada 18 şi 22 aprilie, la Timişoara a avut loc Olimpiada Naţională de Religie Ortodoxă, pentru clasele VII-XII. Au fost prezenţi un număr de peste 250 de elevi, lotul de la Iaşi fiind alcătuit diin 6 eleve, 5 dintre ele obţinând rezultate notabile. Premiul Special a fost obţinut de Denisa Elena Leagăn, elevă în clasa a IX-a la Colegiul „M. Sado­veanu“ Paşcani.

„Olimpiada Națională de religie a fost o experiență foarte frumoasă, prin intermediul căreia am cunoscut oameni care mi-au rămas în suflet. Am avut ocazia să văd locuri încărcate de spiritualitate și cel mai important să valorific munca pe care am depus-o ajungând până aici. Fără sprijinul doamnei profesor, Dimitriu Sîrghie Vasilica, nu m-aș fi bucurat de obținerea acestui rezultat. Sper ca Bunul Dumnezeu să mă ajute să ating și anul viitor aceeași performanță, ba chiar să evoluez”, ne-a declarat olimpica Denisa Elena Leagăn , clasa a IX-a A.

  

Această reușită se datorează și profesorului de religie care se dedică meseriei și pe care o bucură cu atât mai mult rezultatul, dată fiind perioada în care ne aflăm: „Ne mai desparte doar foarte puțin timp până la marea Sărbătoarea a Învierii Domnului Iisus Hristos, a Fiului lui Dumnezeu . El este Cel Care a apreciat dintotdeauna starea de puritate şi curăţire spirituală în care se află copiii, stare pe care o recomandă celor adulţi pentru a putea ajunge la mântuire. Domnul Iisus Hristos a cerut ca să fie lăsaţi copiii să vină la El pentru a primi binecuvântare, înţelepciune, întărire şi mântuire. Noi, cei cărora Dumnezeu le-a insuflat dorința de a fi dascăli, avem această responsabilitate creștină și această onoare, prin însăși profesia pe care ne-am ales-o, să modelăm suflete, să deschidem drumuri pe care elevii noştri să păşească cu vrednicie. Școala este locul unde poți dărui, fără a ezita, o parte din ființa ta și nu există mulțumire mai mare decât să regăsești, ceea ce ai dăruit, în sclipirea din ochii elevilor și în zâmbetul de pe chipurile lor. Poate că zâmbetul de pe fețele lor este, în fapt, suprema satisfacție a muncii de dascăl. „Să ţii în palmă sufletul unui copil este, cu siguranţă, un privilegiu. Să fii important în viaţa unui copil este, poate, un dar divin.” (J.J.Rousseau). Prin participarea la Olimpiadei de Religie-faza națională, eleva Leagăn Denisa Elena, clasa a IX-a A, a învăţat și a demonstrat că «Bucuria» şi «Lumina» sunt alte nume ale Mântuitorului Hristos, care ne vrea, în definitiv, înveşmântaţi cu «armele luminii» (Romani 13, 12) şi înfrumuseţaţi cu podoaba bucuriei izvorâte din lucrarea adâncă a pocăinţei, pe care fie ca şi noi să o săvârşim, cu ajutorul lui Dumnezeu, pe calea Postului Mare. Așadar, olimpiada națională de religie reprezintă un ţel pe care și l-a atins aproape pe deplin, o stare de mulțumire firească asupra sinelui; un rezultat bun, în spatele căruia se află foarte multă, muncă, trăire spirituală şi concentrare”, ne-a declarat Vasilica Dimitriu Sîrghie, profesor de religie la Colegiul Național Mihail Sadoveanu.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

{jcomments off}

Advertisements

Related posts

Rezultatele obținute de elevii participanți la concursul ”Poezia matematică”, ediția 2019

Oana Cordoneanu

Iaşul, cei mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele şcolare

Redacția

Rezultatele concursului de creativitate în Fizică şi Tehnologii „Ştefan Procopiu” obținute de elevii Colegiului „Sadoveanu”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site