NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Premii frumoase pentru elevii Colegiului Tehnic C.F. “Unirea” în cadrul olimpiadelor și concursurilor școlare

Olimpiadele și competițiile școlare pe discipline de studiu/domenii de instruire, interdisciplinare și transdisciplinare, au ca obiectiv general stimularea elevilor cu abilități deosebite în domeniul științific, tehnico-aplicativ, cultural-artistic, civic și în sport.

Concursurile școlare promovează valori culturale și etice fundamentale, competitivitatea și comunicarea interpersonală, contribuind la dezvoltarea personală și profesională a elevilor.  Elevii Colegiului Tehnic C.F.”Unirea” au obținut numeroase premii, participând la concursurile și olimpiadele școlare ce s-au derulat până acum.

Astfel, elevul Aparaschivei Vasile, clasa a XII-a, îndrumat de domnii  profesori Prisacariu Georgeta-Mihaiela și Huțanu Constantin, a obținut Premiul II la etapa județeană a  Olimpiadei-Aria Curriculară Tehnologii, domeniul Electronică și Automatizări. La aceeași competiție, elevul Enea Gabriel-Florin, clasa a XI-a, a obținut Mențiune I, fiind îndrumat de același cadru didactic.

Tot în cadrul aceleiași olimpiade, domeniul Electrotehnic/Electric, elevul Chiper Andrei-Gabriel, clasa a XI-a, a obținut Premiul III, iar Manta Cătălin, clasa a XI-a, a obținut Mențiune. Elevii au fost îndrumați de doamnii profesori Gurzun Daniela, Ionel Oltea și Rotariu Adrian.

La Istorie, elevul Costea Mihai Adrian, clasa a XI-a, coordonat de domnul profesor Bugioeanu Gabriel, a obținut locul trei la faza județeană a Olimpiadei.

Elevul Budeanu Dragoș, clasa a XI-a, îndrumat de doamnele profesor Ciopraga Corina, Grigoroaea Petronela și Stănescu Diana, a obținut un meritoriu Premiu III la faza județeană a Olimpiadei de Discipline Economice.

La Olimpiada de Religie Ortodoxă, eleva Cojocaru Diana, clasa a IX-a, a obținut Premiul III, iar eleva Tudurii Iustina, clasa aX-a, Mențiune. Elevele au fost îndrumate de către domnul profesor Spataru Ioan-Mugurel. De asemenea, eleva Puiu Iuliana, clasa aXI-a. a obținut Mențiune la faza județeană a a Olimpiadei de Religie Penticostală.

La Concursul de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”, elevul Costea Mihai Adrian, clasa a XI-a, îndrumat de doamna profesor Popa Florinela, a obținut Mențiune, iar Negrea Florica, clasa a IX-a, coordonată de doamna profesor Lavric Corina, a obținut, de asemenea, Mențiune.

 Elevele Covrig Iustina și Jigău Zinaida, clasa a X-a, îndrumate de doamna profesor Acsinte-Ioniță Simona-Demetra, au obținut, fiecare, Mențiune la faza județeană a Olimpiadei de Limba Engleză.

La faza județeană a Olimpiadei de Geografie, elevul Costan-Curcă George, clasa a XI-a, a obținut Mențiune, îndrumat fiind de doamna profesor Elefteriu Crina.

O altă reușită important a elevilor noștri reprezintă calificarea la Etapa Națională la Concursul Interdisciplinar de Fizică și Geografie “Ștefan C. Hepites”. Echipajul a fost format din elevii Matasaru Cosmin, Măriuţa Rareş, Vasiliu Răzvan, Costea Adrian, clasa aXI-a, iar profesori îndrumători le-au fost doamnele Elefteriu Crina și Cijov-Marcu Carmen și domnul Bălțătescu Gheorghe.

O echipă formată din elevii Costan-Curcă George, Matasaru Cosmin, Măriuţa Rareş, Cernica Grigore, clasa a XI-a, a obținut Mențiune la Concursul Interdisciplinar de Informatică și Geografie “GeoInfoVirtual”. Coordonatorul echipei a fost doamna profesor Elefteriu Crina.

La concursul de geografie „Grigore Cobălcescu”, elevul Matasaru Cosmin, clasa aXI-a, a obținut Premiul I. Elevele Matasaru Ana-Maria, clasa a IX-a, Batalan Filofteia, Apetri Andreia, Vintea Larisa, clasa a XI–a, au obținut Premiul III, iar elevii Cernica Grigore, Ungureanu Ilinca, Chiselița Gherman, clasa a X-a și Leonte Andrei și Rotaru Robert, clasa a XII-a, au obținut Mențiuni. Toți elevii au fost coordonați și îndrumați de doamnele profesor Elefteriu Crina și Cijov-Marcu Carmen.

De asemenea, echipa de handbal-băieți a colegiului nostru, antrenată de doamna profesor Turcu Alina a obținut un bine-meritat Premiu II, în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Cât de mare va fi, de fapt, impactul deschiderii școlilor asupra evoluției epidemiei. Scenariul optimist al lui Alexandru Rafila

Redacția

Structura oficială a noului an școlar

Redacția

Două eleve de la „Sadoveanu” au obținut rezultate deosebite la Concursul Național „Ion Creangă” de creație literară – Povești

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site