NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Premierul desemnat Nicolae Ciucă va depune, sâmbătă, la Parlament, lista cabinetului său şi programul de guvernare

ciolos-depune-luni-la-parlament-lista-de-ministri

Discuţiile pentru susţinerea unui guvern minoritar nu au ajuns nici ieri la un rezultat.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă vrea ca sâmbătă să depună la Parlament programul de guvernare şi echipa de miniştri, dar în lipsa unor concesii partidele care negociază – PNL, PSD şi USR – îşi menţin poziţiile iniţiale.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, admite că este nevoie de o discuţie faţă în faţă cu reprezentanţii USR, pentru a se stabili cum poate fi refăcută coaliţia de guvernare. După această întâlnire se poate cere în PNL o flexibilizarea mandatului de negociere pentru premierul desemnat.

Florin Cîţu: Trebuie să fie o discuţie cu cei de la USR, vedem în ce direcţie ar putea să meargă refacerea acestei coaliţii şi apoi, bineînţeles, putem să mergem în partid să cerem pe acea variantă o flexibilizare, dar e nevoie de această discuţie faţă în faţă, bărbăteşte, curajos, onest, să ne spunem ce avem de spus.

  

USR este gata să discute despre refacerea coaliţiei de dreapta, dacă PNL renunţă la negocierile cu PSD şi acceptă un dialog aşezat pe programul de guvernare.

Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt al USR: În momentul în care PNL va decide în forurile statutare că doreşte refacerea coaliţiei şi nu mai negociază cu PSD, atunci ne putem întâlni să vedem cum putem reface această coaliţie, dar nu suntem acolo. PNL trebuie să decidă: ori cu USR ori cu PSD?

Nici PSD nu exclude negocierile, dar vrea să discute doar cu Nicolae Ciucă, spunea liderul social-democrat Marcel Ciolacu.

Marcel CiolacuEu am o comunicare cu prim-ministrul desemnat. Partidul Social Democrat trebuie să fie parte la rezolvarea acestor crize, de aceea am şi înaintat 10 măsuri urgente. Dacă nu se vor lua aceste măsuri în Guvern, atunci o să le facem prin legi în Parlament.

În aşteptarea unei decizii oficiale venite din partea PNL privind flexibilizarea mandatului său de negociere, prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă spune că îşi va juca şansa până la capăt şi nu îşi va depune mandatul.

Nicolae Ciucă: Nu este închisă uşa către absolut nimeni. Continuăm negociem, continuăm să discutăm şi să avem o soluţie finală. Flexibilizarea mandatului urmează să fie discutată şi decisă, dacă va fi cazul. În acest moment există o singură abordare şi anume negocieri pentru susţinerea şi trecerea în Parlamentul României a guvernului minoritar PNL-UDMR. Îmi voi juca şansa până la cap.

Premierul desemnat a mai anunţat că sâmbătă va depune la Parlament lista cabinetului său şi programul de guvernare.

radioiasi.ro

Advertisements

Related posts

PNL PAŞCANI – ULTIMA CONFERINŢĂ ÎNAINTE DE ALEGERI – DESPRE CAMPANIA DESFĂŞURATĂ, VIZIUNEA PENTRU PAŞCANI ŞI ROLUL CETĂŢENILOR LA VOT

Redacția

Comunicat de presă: Membrii Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova au primit vizita unui grup de elevi de la Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol

Redacția

Ana Birchall, ministru interimar al Justiţiei

Redacția
Încarcă...