NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Povestea „Caselor Share”. Încă două familii au primit şansa unui trai decent, în case noi, după mobilizare pe Facebook

Prin proiectul umanitar „Casa Share”, ieşeanul Bogdan Tănasă vine în ajutorul familiilor rămase pe drumuri după evenimente tragice sau celor ca nu au avut niciodată condiţii de trai decente. Iniţiativa poate fi susţinută prin donaţii.

Proiectul umanitar „Casa Share”, conceput şi organizat de ieşeanul Bogdan Tănasă, a ajuns la a şaptesprezecea locuinţă ridicată din donaţii.  Lucrările la „Casa Share 17” au început în preajma sărbătorilor pascale, atunci când, cu sprijinul comunităţii care s-a format în jurul proiectului, Bogdan Tănasă a turnat temelia locuinţei.  Proprietarii casei sunt doi soţi rămaşi pe drumuri după ce, în luna martie, locuinţa lor a luat foc. Familia Dinu din comuna Voineşti are patru copii.

  

„Lucrurile avansează la Casa Share 17 unde, în luna martie, casa familiei Dinu cu patru copii a luat foc şi au rămas pe drumuri fără a putea salva nimic! Noi ne-am mobilizat şi ne-am apucat să le reconstruim o altă casă nouă. Am demolat tot şi am turnat fundaţia nouă, tragem tare să-i mutăm pe copilaşi în casa lor nouă!”, a anunţat ieşeanul pe Facebook. 

Înainte de demararea lucrărilor la „Casa Share 17”, Bogdan Tănasă şi colaboratorii său au ridicat „Casa Share 16” pentru o familie cu trei copii care locuia într-o baracă făcută din placaj.

„Familia Marişcu cu cei trei copilaşi trăia într-o baracă făcută din placaj de OSB, în Europa anului 2018! Tatăl copiilor a făcut un credit la Provident şi a turnat fundaţia, primarul din sat i-a ajutat cu un loc de casă, dar nu a putut face mai mult şi s-au oprit din lucrări din lipsa banilor. Aşa că am intervenit noi. După două luni de muncă grea, cu ajutorul vostru, al celor care v-aţi implicat, aceşti copii o să trăiască decent şi o să aibă un viitor mai bun”, a mai precizat iniţiatorul proiectului.

articolul integral pe www.adevarul.ro

Advertisements

Related posts

Ruginoasa sărbătoreşte Ziua internaţională a femeii din mediul rural!

Ema Roman

Tinerimea ortodoxă s-a reunit la Iaşi

Redacția

Surpriză emoţionantă pentru fetița care și-a dorit doar “piure cu carne”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site