NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Postul de director al Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu” Pașcani este disputat cu ușile închise. Candidații trebuiau să cunoască la perfecție tradițiile și meșteșugurile din Lunca

Interviu cu ușile închise pentru postul de conducere a Casei Municipale de Cultură "Mihail Sadoveanu" Pașcani. Asta deși legea prevede că desfășurarea acestei probe are caracter public.  

Teoretic astăzi de la ora 10.00 trebuia să debuteze proba finală a examenului pentru ocuparea postului de conducere a instituției mai sus menționate, practic însă s-a întârziat evaluarea cu aproximativ o oră.

Membrii comisiei, Gabriela Nedelcu – directorul Școlii Speciale, Carmen Apostol –  directorul Liceului Teoretic Miron Costin Pașcani, Adrian Ardeleanu – directorul Centrului Judetean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Traditionale și Mirela Ancuța, inspector al Compartimentului de Sport-Cultură din cadrul Primăriei Pașcani au intervievat separat cele două candidate. Această măsură de secretizare a interviului, ridică semne de întrebare față de corectitudinea concursului.

  

Mai mult, una dintre candidate a declarat după ieșirea de la interviu că i-au fost adresate întrebări în afara bibliografiei. De exemplu, comisia s-a arătat foarte interesată dacă aceasta cunoaște tradițiile și meșteșugurile din Lunca.

 "A fost un concurs dificil, nu mă așteptam să fie întrebări din afara bibliografiei. Sper să fie o jurizare corectă în primul rând pentru că de un director bun are nevoie Casa de Cultură Pașcani, un director dinamic care să aducă la această instituție toată populația din orașul Pașcani, de la cei mici până la cei mari", ne-a declarat Mihaela Spiridon.

Menționă că în conformitate cu OUG 68/2013 privind managementul instituțiilor publice de cultură, etapa interviului din cadrul concursului are caracter public. Deși reporterii Actualitatea Tv au semnalat acest drept al nostru de a fi prezenți pentru o transparență a concursului în urma căreia este desemnată persoana care va trebuie să aducă un aport la activitatea culturală a cultural municipiului, ziariștii au fost poftiți afară din sală.

"Dacă există o prevedere în acest sens și este încălcată, consider că cei din Comisie își asumă acest lucru", a declarat Mihaela Spiridon.

În 24 de ore se va afla dacă Daniela Calistru  sau Mihaela Spiridon va ocupa funcția scoasă la concurs.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Victorie pentru Pașcani! Oprobriul i-a adus cu picioarele pe pământ pe Pantazi și Zanet!

Marius Parteni

Finanțări nerambursabile în valoare de 75.000 lei acordate de Primăria Pașcani

Oana Cordoneanu

Primarul Pantazi nu suportă criticile. L-a numit “Gică Contra” pe un consilier

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site