NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Verdict favorabil din partea comisiei care a analizat activitatea Spitalului Municipal de Urgență Pașcani în vederea acreditării

Săptămâna trecută Spitalul Municipal de Urgență Pașcani a intrat în focul procesului de acreditare, o procedură prin care se certifică modul în care sunt îngrijiți pacienții.

Conform managerului unității medicale, dr. Costică Pânzaru, unitatea medicală a făcut față rigorii comisiei de evaluare, în vederea stabilirii nivelului de acreditare.

O comisie formată din patru membri din cadrul Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) a fost în perioada 6-9 octombrie la unitatea medicală. Au fost evaluate 2.200 de proceduri pentru a fi îndeplinite, iar dintre acestea doar cinci au fost neconforme. Acreditarea este valabilă cinci ani de la data obținerii. Taxa pentru procesul de acreditare a costat 98.400 lei. Managerul Pânzaru este optimist în vederea rezultatelor pe care le vor primi.

  

Acreditarea înseamnă dosare cu sute de documente, proceduri şi ghiduri. De la 1 ianuarie 2016, un spital care nu a trecut prin acest proces nu va mai fi finanţat de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

 „Săptămâna trecută, Spitalul Municipal de Urgență Pașcani a fost evaluat de o comisie de evaluatori, formată din 4 membri. Marea lor majoritate au fost conducători de instituții, au cules informații în tot spitalul, au fost controale încrucișate. Au fost evaluați 2200 de indicatori, printre care doar 5 sunt neconformi.Toți angajații spitalului ne-am conformat  normelor. După cele 5 zile de vizită în spital, comisia a făcut un raport final care va fi trimis la Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor. Ei au cules informațiile, au fost numai evaluatori, au făcut controale, la final au fost mai mult decât încântați. Astăzi va veni un supervizor ca să controleze dacă toate datele sunt conforme. În acest moment instituția arată foarte bine, avem personal ultracalificat. Considerăm că Spitalul va fi acreditat, următoarea țintă este să primească nivelul III”, a declarat managerul Spitalului Municipal Pașcani, dr.Costică Pânzaru.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Un pășcănean a suferit mai multe fracturi și traumatisme după ce a căzut dintr-un copac. A fost transferat la Iași cu elicopterul

Redacția

Se schimbă regulile la înmormântare, în cazul morţilor de COVID: Preot la spital, sicriu în capelă şi înhumare tradiţională

Redacția

Bărbat în stare gravă după ce a căzut un copac peste el. A chemat ambulanța după trei zile

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site