RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Porumbul crește bine și frumos, pe terenul municipalității din Blăgești! Partenerii primarului de pe Aleea “Plozilor” își văd de afaceri!

Cultura de porumb de pe suprafața de 51 hectare de teren din perimetrul fostelor sere, administrate de societatea Legume S.A., evoluează bine. Terenul aparține în acte Primăriei Pașcani și a fost revendicat, fără succes în instanțe, de societatea Legume S.A., deținută de Florin Stanciu care este și administratorul firmei AgroComplex Lunca S.A., ce aparține familiei primarului Dumitru Pantazi.

Dacă în luna mai, Florin Stanciu spunea că nu știe ce culturi cresc acolo, astăzi prezentăm dovada că acel teren este cultivat, nu pârloagă cum susținea acesta. Porumbul a prins rădăcină bine și crește sănătos.

Ce culturi cresc acolo? Bălării”, a susținut Florin Stanciu, proprietarul Legume S.A., în luna mai.

Astăzi când l-am apelat pentru a discuta pe același subiect, ne-a spus că nu vedem bine ce este pe acel teren. I-am spus că îi putem trimite o fotografie pentru a ne explica despre ce este vorba, dar a spus că nu are timp de discuții.

  

Terenul pe care este cultivat porumb este ieșit de aproape trei ani de zile de sub incidența contractului de concesiune, dintre Primăria Pașcani și Legume S.A.

Activele societății care deținea serele de la Blăgești au fost preluate de Florin Stanciu, administratorul societății AgroComplex Lunca S.A., firma familiei primarului Dumitru Pantazi.

L-am invitat pe Florin Stanciu în luna mai să mergem împreună pe suprafața respectivă pentru a vedea cultura la fața locului.„Eu, ca și dumneavostră, în ce calitate să mergem acolo? Sunteți de specialitate?”, a întrebat Stanciu.

Cele 51 de hectare de teren figurează într-o hotărâre de Guvern ca fiind proprietatea municipiului Pașcani. Legume S.A. a pierdut în instanță procesul prin care a încercat să oblige Primăria să recunoască dreptul de proprietate al societății asupra terenulu.

În prezent, Primăria a pierdut procesul de evacuare a terenului, din cauză că a greșit procedura legală. Deși au trecut mai bine de 8 luni de la decizia instanței de judecată, Primăria nu a reluat procedura de evacuare prin executorul judecătoresc, așa cum prevede legea și cum au solicitat și judecătorii.

Primarul Dumitru Pantazi a susținut într-o apariție televizată, că Legume S.A. este proprietara terenului și că aceasta își va dovedi dreptatea în instanță. Din fericire pentru pășcăneni, primarul s-a înșelat, instanța stabilind că municipalitatea este proprietarul terenului.

Florin Staciu care locuiește pe strada Aleea “Plozilor”, a susținut în repetate rânduri că nu este doar proprietarul în acte, al societății Legume S.A.

În timp ce foarte mulți cetățeni așteaptă să își primească terenului pentru care au hotărâri definitive, tocmai primarul girează o situație controversată.   

Related posts

S-au reluat procedurile! Proprietarii din Pașcani și împrejurimi își pot lua înapoi pământurile revendicate

Redacția

Trei oferte pentru modernizarea drumului Târgu Frumos – Botoşani

Redacția

Pintilie l-a rugat pe primarul Pantazi să măture și să spele străzile pline de praf din zona centrală a municipiului

Răzvan Grecu
Încarcă...