RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Polițiștii au făcut primele rețineri în rândul indivizilor care au pătruns în casa unor rude din Moțca pe care le-au bătut de la o moștenire. Procurorii cer mandate de arestare pentru 29 de zile, instanța a respins cererea!

Update: Judecătorii pășcăneni au respins cererea procurorilor de a-i reține pentru 29 de zile. Procurorii pășcăneni au declarat recurs, urmând ca acesta să fie judecat de Tribunalul Iași în zilele următoare.

Știrea inițială: Ancheta procurorilor și polițiștilor în cazul măcelului ce a avut loc în noaptea de 30/ 31 august în casa unei familii din comuna Moțca s-a lăsat cu arestări.

În această dimineață trei persoane care au participat la bătaie au fost reținuți de polițiștii pășcăneni și prezentanți în fața procurorului de caz. După ultimele audieri Parchetul consideră că în acest caz se impune reținerea inculpaților pentru o perioadă de 29 de zile, fapt pentru care în acest caz a fost formulată propunerea de arestare.

  

Cei în cauză sunt Neculai Borgovan, Cristian și Petrică Amariei. Un alt tânăr care a participat alături de ei este dat în urmărire. Aceștia, în noaptea respectivă  au intrat în casa unde locuiau rudele celor doi frați din Moțca, pe care le-au luat la bătaie. Cel mai mult a avut de suferit Andrei Barhan, cel care avea programată nunta în seara zilei de 31 august. De altfel acest eveniment s-a desfășurat sub stricta supraveghere a polițiștilor, mirii fiind păziți de bodyguarzi.

Infracțiunile de care se fac vinovați cei reținuți sunt cele de violare de domiciliu, lovire, furt și distrugere. Judecătorii urmează să se pronunțe în acest caz în următoarele ore. În urma altercației care a avut loc, trei persoane din casă au ajuns la Spitalul Municipal de Urgență, cu traumatisme la cap și membre. Și doi dintre agresori au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 Ulterior cei atacați s-au prezentat la Institutul de Medicină Legală unde au obținut certificate medico-legale. Polițiștii și procurorii au stabilit că agresorii au ajuns în dreptul locuinței cu un taxi, au rupt dintr-un gard mai multe scânduri după care au năvălit în curtea rudelor.      

Conform probelor administrate la dosar, acest incident are la bază o moștenire. Cei doi frați, care sunt veri cu Andrei Barhan, cel care locuiește în casa bunicii lor, solicită dreptul la moștenire.

Menționăm faptul că frații Cristian și Petrică Amariei au mai fost condamnați în trecut pentru viol, dar au fost eliberați condiționat în 2013. Restul de pedeapsă care îl mai au de executat, de 1 an respecitv 3 ani de închisoare, li se va adauga acum la noua condamnare, dacă instanța va decide că se impune acest lucru. Alături de Neculai Borgovan ei mai sunt judecați într-un alt dosar, ca urmare a unui incident ce a avut loc în apropierea discotecii din Sodomeni, când s-au bătut cu alte persoane de la un taxi.  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

        

 

Related posts

Patru poliţişti loviţi sau ameninţaţi cu moartea de un bărbat escortat la Institutul de Psihiatrie

Redacția

Intervenții dificile pentru pompieri: două incendii în ultimele zile

Răzvan Grecu

Minora din Boureni dată dispărută de părinți, a fost găsită

Redacția
Încarcă...