NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Poliția în acțiune la bisericile din Ruginoasa. Scopul a fost prevenirea faptelor cu violenţă ce se pot comite pe fondul organizării unor obiceiuri specifice de iarnă de către grupuri de tineri

Duminică, 28 decembrie a.c., între orele 10:30 – 12:00, în contextul tradiţiilor ce urmează a avea loc în dimineaţa zilei de 31 decembrie 2014 în comuna Ruginoasa,  poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie Ruginoasa au desfăşurat activităţi preventive în trei biserici de pe raza comunei Ruginoasa, având ca scop prevenirea faptelor cu violenţă ce se pot comite pe fondul organizării unor obiceiuri specifice de către grupuri de tineri şi consecinţele implicării în acte de violenţă.

În cadrul acestor activităţi au fost prezentate faptele de natură contravenţională şi penală şi măsurile sancţionatorii ce pot fi luate în cazul comiterii acestora, fiind împărţite celor prezenţi în lăcaşurile de cult, peste 100 de pliante intitulate „Manifestarea tradiţiilor trebuie să se facă doar cu respectarea legii”. La această activitate au participat peste  150 cetăţeni din cele trei parohii şi preoţii bisericilor în cauză.

Aceste acţiuni preventive vor fi desfăşurate şi astăzi, la Ruginoasa, începând cu ora 11.00.

 La aceeaşi dată, între orele 18:00-24:00, pe raza comunei Ruginoasa s-au desfăşurat ac ţiuni pentru prevenirea actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice . Au fost legitimate 38 persoane, fiind verificate 8 societăţi comerciale şi controlate 9 autovehicule. Au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, conform O.U.G.195/2002, în valoare 360 lei.

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Profi a dat în judecată Protecţia Consumatorului din cauza borcanului cu miere

Redacția

Răfuială între două eleve de la Colegiul „Sadoveanu”, în toaleta școlii. Una avea asupra sa un cuțit

Marius Parteni

Razie de amploare în târgul de la Lespezi

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site