RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

PNRR: A fost calcuat impactul macroeconomic al absorbției fondurilor / Trei scenarii ipotetice

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a pus, vineri, în dezbatere publică OUG pentru stabilirea cadrului de implementare a PNRR.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vinerila începutul ședinței de Guvern că România este în urmă cu privire la adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pentru stabilirea cadrului de implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în condițiile în care UE a virat deja României 1,8 miliarde de euro, echivalentul a 13% din granturile prevăzute pentru țara noastră.

Comisia Europeană a anunțat că a virat joi României prima tranșă de bani prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – 1,8 miliarde de euro prefinanțare, reprezentând 13% din granturile prevăzute pentru țara noastră în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR).

Măsurile incluse în PNRR au impact macroeconomic, contribuind la redresarea economică și socială și la dezvoltarea pe termen lung a țării ca urmare a crizei COVID-19, prin măsurile de sprijinire a investițiilor private, în special pentru IMM-uri, crearea de locuri de muncă și a unui mediu de afaceri mai puternic, promovarea competențelor verzi și digitale, creșterea favorabilă incluziunii prin reducerea disparităților, dezvoltarea investitiilor în infrastructura de transport, sănătate, educație și mediul de afaceri,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Aurescu salută operaționalizarea misiunii UE de monitorizare a frontierei dintre Armenia și Azerbaidjan

Redacția

Se caută soluții pentru ”rablele” aflate încă în circulație. Ministrul Mediului: ”Cred că o variantă ar fi o taxare diferențiată la nivelul autorității locale”

Redacția

VIDEO Moscova lansează amenințări că va ataca centre de comandament din Kiev

Redacția
Încarcă...