NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Raed Arafat, despre Omicron: Fără discuţie va ajunge în România / Toate măsurile pe care le iau ţările lumii, în general, sunt măsuri de întârziere

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, vineri seară, că varianta Omicron a SARS-CoV-2 va ajunge şi în România şi că măsurile care se iau acum de către unele state sunt pentru a întârzia apariţia acestei tulpini, timp în care se analizează eficienţa vaccinurilor.

Raed Arafat a declarat la Digi24, vineri seară, că încep să apară primele informaţii despre Omicron şi că această tulpină va ajunge şi în România, în cele din urmă, aşa cum a ajuns şi tulpina Delta care acum este predominantă.

”Fără discuţie, cum a ajuns tulpina Delta, aduceţi-vă aminte cum discutam de ea, tulpina Delta era departe, era în Anglia, în unele zone şi România nu o avea, totuşi, după vară este predominantă. Iar Omicron este mult mai contagioasă decât tulpina Delta şi la acest moment toate măsurile pe care le ia ţările lumii, în general, sunt măsuri de întârziere pentru mai multe motive: să o studiem mai bine, să înţelegem impactul ei, să vedem dacă are efect vaccinul asupra ei sau nu, să vedem ce măsuri putem să luăm din punct de vedere al îmbunătăţirii vaccinurilor, dacă actualele vaccinuri nu au efect. Deja încep să apară primele informaţii”, a declarat Arafat.

Advertisements

Acesta a explicat că mai e nevoie de o săptămână sau două pentru a înţelege efectul vaccinului,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Justiție în vreme de război

Redacția

Luptătorul rus de MMA Aleksandr Pisarev a murit la 33 de ani, după ce a mâncat pepene

Redacția

O localitate din județul Botoșani înregistrează o rată de infectare cu Covid de peste 10 la mie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site