NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie lămurește situația terenului ocupat de Legume S.A.! Societatea a pierdut terenul în procesul de privatizare! (DOC)

Speța terenului ocupat abuziv de către societatea Legume S.A. a fost astăzi comentată de primarul Marius Pintilie, după ce Primăria Municipiului Pașcani a pierdut recent un proces privind evacuare societății din cauză că acțiunea  fost făcută pe o procedură greșită.

Primarul Marius Pintilie a explicat că el a făcut o plângere penală către Direcția Națională Anticorupție pe această speță, și că în paralel a inițiat o nouă acțiune în instanță pentru a clarifica cine este proprietarul pe acel teren. Cu toate acestea, primarul Pintilie nu are niciun dubiu că primăria este proprietarul celor 51 de hectare. Acesta a explicat că deși terenul apare în patrimoniul societății, printr-o hotărâre judecătorească din anul 1994, suprafață a fost luată de statul român și dată municipalității în procesul de privatizare al societății.

„Primăria Municipiului Pașcani de acum doi ani de zile, nu pe mandatul meu, a început procedurile de evacuare. Acel proces eu l-am lăsat să meargă înainte așa cum au crezut cei din Compartimentul Juridic împreună cu doamna secretar să formuleze acțiunea în instanță. Pe de altă parte, așa cum ați fost informați, eu am făcut o plângere penală pe acest subiect, iar în paralel am deschis un proces de certificare a dreptului nostru de proprietate. După ce vom lămuri foarte clar cine este proprietar acolo, vom face din nou procedurile de evacuare. Pentru mine speța este foarte simplă, Primăria Municipiului Pașcani este proprietară a acestui teren. Cei de la Legume au avut terenul în proprietate conform unei sentințe judecătorești în 1994, dacă rețin eu bine. În urma procesului de privatizare au pierdut acea proprietate, iar acea proprietate este a Statului Român, adică a Municipiului Pașcani. În celelalte procese probabil acest amănunt nu a fost cunoscut. Deci Legume S.A. de astăzi, nu este aceeași cu Legume S.A. de la înființare, iar patrimoniul nu este același. Ceea ce au ei în proprietate strictă, 1,4 hectare, au prin acel document care atestă patrimoniul societății Legume în momentul în care s-a privatizat,” a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

De altfel, o astfel de explicație justifică faptul că în 25 iunie 1997, societatea Legume S.A. a solicitat municipalității să le fie concesionată suprafața de 51 de hectare, pentru care, scriu reprezentanții societății în cerere, nu dețineau certificatul de atestare al dreptului de proprietate.

  

Cele spuse de primarul Marius Pintilie au susținere și prin protocolul de predare primire încheiat în 1 august 1994, la 4 luni după decizia judecătorească invocată, prin care Legume S.A. preda municipalității suprafața de 51 de hectare, motivând faptul că Ministerul Agriculturii și Alimentației, în temeiul HG 765/1992 a emis un certificat de atestare al dreptului de proprietate doar pentru 14,587 de metri pătrați, adică doar pentru terenul de sub clădiri.

Vezi hotărâre judecătorească 6 aprilie 1994

Vezi protocol 1 august 1994

Vezi cerere concesionare 25 iunie 1997

Advertisements

Related posts

Legume S.A. favorizată de juriștii Primăriei în procesele de evacuare

Răzvan Grecu

Adevăratul motiv al schismei dintre Pantazi și Zuzan: Secretarul acuzat că are o relație nepotrivită!

Răzvan Grecu

Ninsori în toată Moldova, până mâine la prânz. Cum se circulă pe drumurile naționale

Redacția
Încarcă...