RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie îi cere lui Pantazi să-l demită pe directorul CLP EcoServ SRL! (VIDEO)

Achiziția mijloacelor de transport, de către societatea CLP EcoServ SRL, costurile angajate prin contract și defecțiunile apărute la două dintre mijloacele de transport, au fost subiecte punctate astăzi în conferința de presă organizată de PNL Pașcani.

Marius Pintilie, consilier local, i-a solicitat primarului Dumitru Pantazi să îl demită pe directorul societății de transport public. Liderul PNL susține că problemele apărute la cele două mijloace de transport arată cât de corectă a fost decizia de a fi achiziționate aceste autobuze second hand.

“Noi cei din PNL nu am votat acest proiect privind achiziția autobuzelor second-hand. După cum se știe, două dintre ele s-au defectat. Unul a fost scos pe traseu, așa cu probleme. Dacă nu făceau asta, nu puteau opera pe toate traseele. Consider că a fost pus în pericol transportul public. Pe cale de consecință solicit primarului să îl demită pe directorul Ursu”, a spus Marius Pintilie.

Reprezentanții PNL au mai susținut în conferința de presă că achiziția acestor mijloace de transport s-a făcut la un preț dublu, față de prețurile de pe piață.

  

“Pe piața liberă un asemenea autobuz costă 10.000 – 15.000 de euro, dar s-au plătit 30.000 de euro. Dacă inițiativa noastră privind Planul de Mobilitate Urbană ar fi fost acceptată, astăzi am fi avut un altfel de transport public la Pașcani”, mai precizează liderul PNL.

Prezent la conferința de presă, consilierul Claudiu Bodoașcă a spus despre actualul manager de la CLP EcoServ că are un comportament asemenea  fostului manager Eduard Dumea.

“Vă aduceți aminte că am avut o comisie care s-a ocupat de verificarea activității de la Eco Salubritate, iar în raportul final au fost consemnate mai multe probleme. La un an distanță PSD l-a destituit pe Dumea pentru managementul defectuos. Acum, actualul manager face la fel”, spune consilierul Bodoașcă.

Consilierul PNL mai este de părere că Ursu s-ar afla într-un conflict de interese dat fiind faptul că societatea familiei are o relație contractuală cu cei care au livrat autobuzele.

“Achiziția trebuie verificată. Viitorul Consiliu Local trebuie să întocmească o comisie de anchetă pe această achiziție”, mai precizează alesul liberal.

Primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns apelurilor pentru a oferi un punct de vedere pe marginea acestui subiect.

Related posts

Propunerile PNL pentru lista de investiții și bugetul pentru anul 2020

Marius Parteni

Lucrări de primăvară pe zona centrală din municipiul Pașcani  (FOTO ) 

Marius Parteni

Acțiunea comune curate va avea loc la Mogoșești-Siret

Oana Cordoneanu
Încarcă...