RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Peștele din Dunăre, periculos pentru sănătate din cauza mercurului. Poate provoca afecțiuni neurologice și oncologice

Peștele din Dunăre poate fi mai periculos decât peştele marin, din cauza acumulării de metale grele, susțin cercetătorii Universității „Dunării de Jos” din Galați. Medicii susțin că aceste metale pot provoca probleme neurologice, oncologice și intoxicații grave.

O analiză realizată de către cercetătorii Universității „Dunărea de Jos” din Galați a scos la iveală faptul că peştele din Dunăre poate fi periculos pentru organismul uman, deoarece apa este foarte poluată. Potrivit specialiștilor, consumul peştelui de captură, pe termen lung, ar putea fi dăunător sănătăţii noastre, din cauza acumulării de metale grele, în special mercur. Cea mai mare concentraţie de metale grele, cadmiu, nichel, mercur se găsesc în fructele de mare şi peştii care sunt pescuiţi fie în Dunăre, fie în Marea Neagră. În schimb, în cazul peştilor de crescătorie, apa trece prin nişte sisteme de filtrare inclusiv biologice. Acest lucru contribuie la reducerea poluanților și a prezenței metalelor grele.

Cum afectează mercurul organismul uman

Prorectorul Universității „Dunărea de Jos” , medicul Alexandru Nechifor, avertizează că mercurul poate duce la probleme neurologice, forme grave de intoxicație și chiar afecțiuni oncologice, în timp.

continuare pe adevarul.ro

  

Related posts

Consiliere psihologica gratuita pentru elevi

Redacția

Spitalele militare din țară vor prelua mai mulți pacienți COVID-19

Redacția

Arafat: 2.500 lei pe lună, diurnă, cazare și masă pentru studenţii la Medicină care fac voluntariat în spitale COVID-19

Redacția
Încarcă...