RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Perseverance „a cucerit” un nou teritoriu pe Marte! Unde a ajuns acum roverul?

Din ianuarie, roverul marțian Perseverance al NASA a explorat partea sudică a Neretva Vallis, ce este posibil să fie valea unui râu care cândva curgea în locul de amartizare al roverului în craterul Jezero.

În depărtare, operatorii roverului Perseverance puteau vedea strălucirea destinației următoare: Bright Angel, numită astfel pentru aflorimentele luminoase care ar putea fi roci antice dezvăluite de râul care curgea anterior.

Dar ceea ce fusese o călătorie relativ lină s-a transformat într-o muncă grea atunci când roverul marțian Perseverance a intrat pe un câmp de bolovani. După zile de efort, s-a luat decizia de a redirecționa roverul printr-un câmp de dune și prin canalul râului. Aceasta s-a dovedit a fi decizia corectă: acum, Perseverance a ajuns în cele din urmă la Bright Angel.

Cum a ajuns roverul marțian Perseverance la Bright Angel?

  

„Am urmărit canalul râului din nord în timp ce mergeam, sperând să găsim o secțiune unde dunele erau mici și suficient de distanțate pentru ca roverul să treacă printre ele”, a spus Evan Graser, un inginer care ajută la planificarea traseului lui Perseverance.

„Perseverance avea nevoie și de o rampă de intrare pe care să putem călători în siguranță.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Călătorii cu trenul fără bilet urmează să presteze muncă în folosul comunităţii

Redacția

Daniel Funeriu, atac la Iohannis: Ne-a promis „România Educată” și vedem profesori cu briceagul la beregată şi prima grevă generală în ultimii 18 ani

Redacția

România – Elveția, în preliminariile Euro 2024. Calificată deja la turneul final, naționala joacă pentru primul loc în grupă

Redacția
Încarcă...