NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Permisele care expiră în perioada stării de urgenţă vor fi considerate valabile

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor anunţă că documentele care vor expira în perioada stării de urgenţă vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României până la încetarea acestei situaţii.

Conform unui comunicat de presă transmis joi de instituţie, este vorba despre permisele de conducere, autorizaţiile de circulaţie provizorie, precum şi dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare şi permiselor de conducere.

Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgenţă – conform dispoziţiilor din Ordonanţa Militară nr. 3.

Aceleaşi reglementări se vor aplica şi documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare, examinare, preschimbare permis de conducere (certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată – fişa medicală, dosar şcolarizare) care vor expira pe perioada stării de urgenţă.

Prin decretul preşedintelui României nr. 195 din data de 16 martie privind instituirea stării de urgenţă, se menţine valabilitatea documentelor eliberate de autorităţile publice care expiră pe perioada stării de urgenţă.

ZIARUL DE IASI

Advertisements
Loading...

Related posts

Ei sunt infractorii care au comis unul dintre cele mai mari furturi din Iaşi! Preferă să stea ani grei după gratii decât să returneze banii

Redacția

Ce amenzi rişti dacă nu ai cauciucuri de iarnă

Redacția

O nouă tragedie aeriană la SMURD Iași. Patru persoane au murit

Redacția
Încarcă...