RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Pericol public la volan! Tânăr sancționat de polițiștii pășcăneni

Nimic pare să nu îi mai sperie pe șoferii care se urcă băuți la volan. Ceea ce este mai îngrijorător, e faptul că numărul acestora este în creștere. Zilnic, polițiștii din județul Iași depistează șoferi aflați sub influența alcoolului.

 

  

Joi, 5 septembrie, polițiștii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au oprit, pentru control, pe raza comunei Mircești, un autoturism condus de un tânăr, de 27de ani, din comuna Alexandru Ioan Cuza. 

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu figura ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

Pe numele bărbatuluii a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cât și a unui vehicul fără permis de conducere.

Din păcate, însă, nici recomandările, avertismentele, sau amenzile destul de aspre nu par să îi sperie pe acești inconștienți, care oricând pot pune în pericol viețile celorlați participanți la trafic.

 

 

Related posts

Abandonat pe domeniul public! Proprietarul autobuzului implicat în accidentul de săptămâna trecută somat să ridice utilajul

Marius Parteni

Hoț din Stolniceni-Prăjescu depistat de polițiști. Prejudiciul a fost recuperat parțial

Oana Cordoneanu

Cauciucuri de iarna: Politistii vor retrage certificatul de inmatriculare daca masina este neechipata corespunzator

Redacția
Încarcă...