RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Pericol de foamete pe scară largă în Sudan, țară devastată de război civil (avertisment ONU)

Aproximativ 756.000 de persoane din Sudan s-ar putea confrunta cu o penurie alimentară catastrofală până în septembrie, potrivit unei proiecții preliminare folosite de agențiile Națiunilor Unite și de grupurile de ajutorare pentru a stabili dacă trebuie declarată oficial foametea.

Rezultatele preliminare, valabile la 1 iunie și consultate de Reuters, reflectă o deteriorare rapidă a situației din această țară devastată de război. Cea mai recentă proiecție anterioară, publicată în decembrie, arăta că 17,7 milioane de persoane, adică 37% din populație, se confruntă cu un nivel ridicat de insecuritate alimentară, dar niciuna nu a fost considerată într-o situație catastrofală.

Acum, se estimează că 25,6 milioane de persoane, adică 54% din populație, se confruntă cu lipsuri critice, inclusiv peste nouă milioane de persoane aflate într-o situație de urgență sau mai gravă.

Cea mai recentă proiecție este preliminară și s-ar putea schimba. Ea va necesita aprobarea guvernului Sudanului controlat de armată și a agențiilor ONU și internaționale. Guvernul a negat anterior că țara se confruntă cu foametea.

  

Noua analiză a fost realizată de către Clasificarea integrată a fazei de securitate alimentară (IPC), cu sediul la Roma, o inițiativă a agențiilor ONU, a organismelor regionale și a grupurilor de ajutorare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu spune că legile siguranţei naţionale vor fi pe agenda coaliţiei: „Sunt convins că vom avea legi care să nu aducă un abuz din partea cuiva”

Redacția

Rusia „acceptă poziția Ucrainei”, cu excepția Crimeii / O întâlnire între Zelenski și Putin ar putea avea loc în Turcia (negociator ucrainean)

Redacția

O femeie cu multiple plăgi pe gât și brațe, găsită într-o toaletă din Aeroportul Otopeni

Redacția
Încarcă...