NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Pe cine servește premierul Ciucă / Datoria de onoare a generalului

Premierul Nicolae Ciucă trebuie să decidă: guvernează mai departe cu UDMR ca și cum nimic nu s-a întâmplat sau se desparte de o formațiune politică tot mai nocivă, aflată la un pas de extremismul politic.

Transformat deja în anexa FIDESZ și a lui Viktor Orban în România, UDMR se comportă mai nou ca un instrument de propagare a revizionismului promovat de premierul Ungariei, al discursului său anti-european și al narativului putinist inclus în subsidiar. Aproape toți liderii UDMR i-au aplaudat discursul de la Băile Tușnad. Până azi, niciunul nu s-a delimitat de Orban. Dimpotriva, l-au glorificat, l-au scuzat și au justificat ce nu poate fi explicat.

Au trecut 11 zile de la declarațiile rasiste făcute de Viktor Orban la Băile Tușnad care au scandalizat o întreagă planetă și 4 zile de la clarificările solicitate de președintele Klaus Iohannis liderilor UDMR, după ce i-au aplaudat discursul. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a răspuns sfidător, aproape jignitor șefului statului, făcând scut în jurul lui Viktor Orban.

Advertisements

Prin comportamentul lor, vicepremierul Kelemen Hunor și miniștrii săi care l-au însoțit la Tușnad încalcă atât programul de guvernare (politica externă pro-europeană a României) cât și jurământul depus la Cotroceni. Ei servesc azi pe față interesele Ungariei,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Iohannis bate obrazul Budapestei. Ce reproșuri a făcut șeful statului ANALIZĂ

Redacția

Iohannis: După 15 mai, vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate

Redacția

Kevin Anderson, fost ocupant al locului 5 ATP, și-a anunțat retragerea din tenis

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site