RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pașcaniul a mai primit 1,5 milioane de lei de la Guvern

La rectificarea bugetului de stat, aprobata in sedinta de Guvern de sambata, Iasul nu a fost uitat, ca pana acum. Sume importante de bani au fost alocate in special pentru plata datoriilor. Cei mai multi bani au fost distribuiti pentru achitarea obligatiilor de plata fata de furnizorii de energie termica pentru populatie.

Municipiul Iasi este detasat lider national. Primaria a primit 12 milioane de lei din fondul de 76,8 milioane de lei, disponibil la nivel national in acest sens. „76,8 milioane de lei se repartizeaza pe unitati administrativ-teritoriale pentru achitarea obligatiilor de plata fata de furnizorii de energie termica, precum si pentru acordarea de avansuri in vederea finantarii constituirii de catre producatori ai stocurilor de carbune, pacura si combustibil lichid pentru sezonul rece”, au mentionat reprezentatii Guvernului. Oficialii din Primarie au declarat ca banii vor ajunge la noul operator de termoficare, Dalkia Termo Iasi. Din judetul Iasi, municipiul Pascani a mai primit 1,5 milioane de lei in cadrul aceluiasi capitol. Urmatorii in top sunt Focsani si localitatea Brad din Hunedoara, care au primit cate 6 milioane de lei. Toate celelalte orase vor beneficia de fonduri sub 5 milioane de lei: la Timisoara vor ajunge 4,5 milioane de lei, iar la Galati si la Bacau, cate 4,9 milioane de lei. Dintre localitatile din Moldova, Onesti a mai primit 1 milion de lei, Botosani, 3 milioane de lei, Suceava, 2 milioane de lei si Vatra Dornei, 1,5 milioane de lei.

Alte 16 milioane de lei pentru judet

  

La celelalte capitole, judetul Iasi se pozitioneaza in mijlocul clasamentului. Pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul localitatilor, Guvernul a facut o rectificare de 283 de milioane de lei. Judetului Iasi i-a revenit doar 6,7 milioane de lei. In schimb, doua judete din Moldova vor trebui sa dea bani inapoi. Rectificare in minus s-a facut la Vaslui, cu 4,7 milioane de lei si la Suceava, care a ramas fara 15,9 milioane de lei. Rectificare in plus s-a facut la Maramures, care a primit 25,5 milioane de lei, Hunedoara, 18,2 milioane de lei, Mures, 15,7 milioane de lei, Neamt, 14,4 milioane de lei sau Botosani, cu 6,8 milioane de lei.

Advertisements

Guvernul a mai impartiti 200 de milioane de lei pentru plata arieratelor de la nivelul local. Judetul Iasi se afla peste media alocarilor de fonduri. Astfel, in timp ce Iasul a primit 6,9 milioane de lei, celelorte judete li s-au alocat in jur de 4 milioane de lei. Totusi, judetele din Moldova au intrecut Iasul. Botosani a primit fonduri in valoare de 7,12 milioane de lei, Neamt, 7,5 milioane de lei, Suceava, 10,1 milioane de lei, iar Vaslui, 7,2 milioane de lei. Bani putini vor ajunge la Iasi si pentru plata datoriile provenite din derularea Programului de dezvoltare a infrastructurii rurale. Guvernul a impartit 100 de milioane de lei la acest capitol si doar 2,3 milioane de lei, Iasului. Cei mai multi bani s-au dus Teleorman, care a primit 11,7 milioane de lei, la Bacau, 3,6 milioane de lei, Dolj, 9,7 milioane de lei sau la Mures, 4,8 milioane de lei. Dintre judetele Moldovei, Suceava va beneficia de 2 milioane de lei, Vaslui, 2,9 milioane de lei, Botosani 224.000 lei si Neamt, 138.000 lei. Guvernul a repartizat si 50 de milioane de lei pentru plata datoriilor la Programul privind reabilitarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes judetean si local. La acest capitol insa, Iasul nu a prins nimic.

O alta rectificare de buget va fi aprobata astazi, in sedinta ordinara de Consiliu Local. Din fondul de rezerva al municipiului se vor distribui 440.000 de lei catre transporturi, 375.000 de lei si catre invatamant, 70.000 de lei. Vor fi aprobate si mai multe virari de credite la transpoturi, 816.000 de lei si la cultura, recreere si religie, 802.000 de lei. Politia Locala va mai primi 76.000 de lei, iar Editura „Junimea”, alti 12.000 de lei pentru continuarea editarii revistei „Insemnari iesene”.

Advertisements

sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Concurs pentru funcția de auditor, la Primăria Pașcani

Oana Cordoneanu

A noua zi fără apă caldă și căldură! Primarul Dumitru Pantazi ridică din umeri!

Răzvan Grecu

O parcare din Pașcani blocată timp de trei luni, după ce primarul a schimbat locația noului patinoar

Irina Gherasim
Încarcă...