NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
LocalSănătate

Pașcani: O nouă etapă de testare gratuită pentru prevenirea cancerului de col uterin

 

Echipa de testare gratuită pentru prevenirea cancerului de col uterin ajunge în municipiul Pașcani. Cadrele medicale de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași se deplasează cu unitățile mobile de screening pentru prevenirea cancerului de col uterin. Testările au loc în cadrul proiectului ONCOPREV – “Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin”.

”Joi, 06 octombrie, începând cu ora 08:30, în Piațeta Primăriei Municipiului Pașcani, se va desfășura o nouă etapă a programului de screening (testări în masă) pentru prevenirea cancerului de col uterin. Campania este inițiată de către Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO) și Fundația Enable România, ce vor pune la dispoziție o unitate mobilă de screening, dotată precum un cabinet ginecologic unde femeile asigurate și neasigurate, cu vârsta între 25 și 64 de ani, își pot face testări gratuite.Pentru înscrieri, vă rugăm să sunați la numărul de telefon: 0731.777.434. La consultație să aveți la dumneavoastră cartea de identitate și o copie după aceasta”, este anunțul făcut de Primăria Pașcani.

Rezultatele vor fi comunicate în maximum 30 de zile lucrătoare, telefonic.

Advertisements

Reamintim că în această vară, caravana a mai fost prezentă în municipiul Pașcani, în aceeași locație, Piațeta Primăriei.

Advertisements
  

Potrivit medicilor, nu sunt eligibile femeile care au trecut printr-o histerectomie totală pentru afecţiuni benigne, care prezintă absenţa congenitală a colului uterin, au diagnostic stabilit de cancer de col uterin sau pentru alte forme de cancer genital. 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cel mai bun exercițiu pentru creier

Redacția

Mitropolia nu se va implica în campania de vaccinare. Ce spun preoții

Redacția

Prima tranşă de vaccin antigripal a fost distribuită. Restul dozelor vor fi aduse la jumătatea lunii octombrie şi în noiembrie

Redacția
Încarcă...