RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Partidul Verzilor din Germania a anunțat că vrea să formeze o coaliție de guvernare cu social-democrații și liberalii

Partidul Verzilor din Germania a anunţat miercuri că vrea să formeze o coaliţie cu social-democraţii (SPD), care s-au plasat pe prima poziţie la alegerile legislative de la 26 septembrie, şi cu liberalii (FDP), informează AFP, citată de Agerpres.

„Am ajuns la concluzia că este logic să continuăm să discutăm cu SPD şi FDP, printr-o căutare mai aprofundată a unui teren comun”, a explicat într-o conferinţă de presă Annalena Baerbock, co-preşedintă a ecologiştilor.

Ecologiştii, plasaţi pe poziţia a treia la acest scrutin care încheie epoca Angela Merkel în Germania, exclud astfel o eventuală coaliţie cu creştin-democraţii (CDU-CSU), situaţi pe locul al doilea la alegeri.

„Ţara nu îşi poate permite un blocaj lung” în aşteptarea formării unei coaliţii, a explicat şefa ecologistă, făcând referire la lunile de negocieri care au paralizat Germania şi Uniunea Europeană după precedentul scrutin, din 2017.

  

„Le propunem acum celor de la FDP să continue să discute cu SPD şi cu Verzii” pentru a forma o aşa-numită „coaliţie semafor”, a spus Annalena Baerbock, adăugând că „interesul nostru este de a face ca lucrurile sa avanseze rapid”.

„Discuţiile din ultimele săptămâni au arătat că cele mai mari intersectări în privinţa conţinutului sunt posibile în această schemă (cu SPD şi FDP – n.r.),

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cîţu: Îmi aduce aminte ce face Ciolacu de ce făcea Dragnea. Un plan bine pus la punct să crească taxele. A culminat cu Ordonanţa 14, care a aruncat totul în aer

Redacția

Ultimă oră: 217 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus! Dosar penal pentru cei ce nu respectă regulile de izolare!

Redacția

Transformă-ți călătoria cu mașina într-o aventură de neuitat! Iată CUM poți face acest lucru!

Redacția
Încarcă...