RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Partidele Puterii bat în retragere pe tema pragului la abuzul în serviciu. Cum s-a ajuns la reînvierea OUG 13

Partidele Coaliției deja iau distanță de modificarea adusă Codului Penal în Senat, prin impunerea unui prag de 250.000 de lei la abuzul în serviciu, cu toate că aleșii Puterii au votat la unison prevederea. Mai mult, Ministerul Justiției vine cu un prag de 27 de ori mai mic.

Deputații vor trebui acum „să repare” situația la votul decisiv. FOTO Inquam Photos

Deputații vor trebui acum „să repare” situația la votul decisiv. FOTO Inquam Photos

Amendamentul depus de grupurile parlamentare ale PSD, PNL și UDMR definește abuzul în serviciu drept „fapta funcționarului public care, cu știință, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act prevăzut de o lege, o ordonanță a Guvernului, o ordonanță de urgență a Guvernului sau un alt act normativ care, la data adoptării, avea putere de lege ori îl îndeplinește cu încălcarea unei dispoziții cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice”, infracţiunea fiind pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică.

  

Un alt amendament prevede că dispoziţiile privind cuantumul pagubei nu se aplică dacă făptuitorul a mai comis o faptă de abuz sau neglijenţă în serviciu într-un interval de 5 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de condamnare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Prințul William și ducesa de Windsor vor efectua prima lor vizită în SUA după 8 ani

Redacția

Pasărea Dodo, dispărută în 1681 ar putea fi readusă la viață de oamenii de știință / Un start-up în domeniul biotehnologiei vrea să readucă la viață și mamutul lânos și tigrul tasmanian

Redacția

El este „pacientul zero” din România. Ce s-a întâmplat cu primul român infectat cu coronavirus

Redacția
Încarcă...