RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Partidele de extremă dreapta sunt în ascensiune: alegerile europarlamentare scot la iveală noi dispute între naționaliști

Alegerile care încep în această săptămână pentru Parlamentul European ar putea conferi partidelor de extremă dreapta mai multă putere ca niciodată, dar ar putea, de asemenea, să scoată la iveală fisurile dintre ele.

foto urnă

Partidele de extremă dreapta sunt în ascensiune

Naționaliștii sunt în plină ascensiune și se așteaptă să obțină câștiguri importante atunci când alegătorii din 27 de țări vor vota, la sfârșitul acestei săptămâni, pentru Parlamentul European. Dar perspectiva succesului ridică o întrebare în rândul partidelor de extremă-dreapta: Cât de departe este prea departe?

  

Această întrebare a devenit presantă pe măsură ce partidele populare de extremă dreapta, în special în Italia și Franța, încearcă să se facă mai plăcute pentru majoritatea alegătorilor, conform The New York Times.

Extrema dreaptă este o mișcare marmorată de fisuri și alianțe schimbătoare

Anul trecut, Marine Le Pen, naționalista franceză, a părut să o denigreze pe premiera italiană de extremă dreapta, Giorgia Meloni, care, de când a ajuns la putere, a încercat să devină un partener de încredere pentru conservatorii tradiționali. „Meloni nu este sora mea geamănă”, declarase ea pentru ziarul italian La Repubblica, lăsând să se înțeleagă faptul că ea consideră că politicile sale sunt mai dure.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Digisport: Nick Kyrgios n-a stat prea mult pe gânduri. Mesaj tranșant după verdictul dat în cazul lui Novak Djokovic

Redacția

Romii din România vor să fie recunoscuți oficial de India ca minoritate etnică din diaspora / „Vom trimite un ultimatum guvernului Indiei (…) Ne vom adresa unui tribunal internațional”

Redacția

Aleksei Navalnîi spune că soldaţii ruşi au ucis un bărbat numit Ilia Navalnîi, în Bucha, doar pentru că avea acelaşi nume de familie

Redacția
Încarcă...