RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Participarea echipei Euroscola a Colegiului Tehnic C.F. “Unirea” la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Piatra Neamț

 

  Vineri, 5 octombrie 2018, începând cu ora 10, un grup de elevi ai Colegiului Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, Pașcani, reprezentând echipajul Euroscola de anul acesta, a participat la o sesiune interactivă de informare asupra unor subiecte europene de interes actual.

  

 

 Evenimentul a fost organizat de Centrul Europe Direct Nord-Est, ce își desfășoară activitatea în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) din Piatra Neamț. Pe lângă echipajul colegiului, au fost prezenți și elevi de la două licee din orașul Bicaz.

  Întâlnirea a fost de un real interes pentru elevii participanți , întrucât a surprins problemele actuale ale Uniunii Europene, cum ar fi, soarta acesteia în contextul Alegerilor Europarlamentare din 2019 și a preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, anul viitor. Cei prezenți au avut ocazia să-și exprime liber opiniile privitoare la drepturile și îndatoririle lor ca cetățeni  ai Uniunii Europene, nevoia de implicare a tinerilor în viața comunității și de dezvoltare a cetățeniei active.  În același timp, s-au amintit și câteva dintre programele cu finanțare europeană de interes pentru tineri și s-au evidențiat unele  proiecte de succes implementate în zona de nord-est a țării. Cu această ocazie, elevii Colegiului Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, Pașcani, au prezentat proiectul  ”Modernizarea rețelelor de iluminat public prin introducerea sistemului de iluminat neconvențional, comuna Tătăruși, județul Iași”, proiect ce face subiectul campaniei de promovare organizată de echipa colegiului, în cadrul Concursului Național Euroscola, 2018.

Related posts

Marile mistere ale ştiinţei, descifrate pentru elevii din Paşcani

Ema Roman

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială, au fost afișate

Redacția

Elevii de la ”Unirea” și-au căutat istoria în registrele din arhiva școlii, de peste un secol

Redacția
Încarcă...