RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parlamentul European condamnă Italia pentru oprirea înregistrărilor copiilor cuplurilor gay

Eurocamera a aprobat modificarea textului Rezoluției privind statul de drept care ”condamnă instrucțiunile date de guvernul italian municipalității din Milano în scopul suspendării înregistrării adopțiilor cuplurilor homoparentale”, transmite La Stampa, citat de Rador.

Amendamentul a fost prezentat de grupul Renew Europe și a fost susținut de Stânga, de Verzi și de Socialiști. Continuă astfel bătălia primarilor italieni pentru a putea înregistra copiii cuplurilor homosexuale.

Textul subliniază că ”această decizie va duce în mod inevitabil la discriminare, nu numai față de cuplurile de același sex, ci mai ales față de copiii acestora”. Deputații europeni adaugă că ”această acțiune constituie o încălcare directă a drepturilor minorilor, așa cum sunt enumerate în Convenția Națiunilor Unite privind drepturile copilului din 1989”, și sunt îngrijoraţi deoarece cred că această decizie ar face parte dintr-un atac mai larg împotriva comunității LGBTQI+ din Italia.

Reacțiile sunt în cascadă. PPE este divizat în ceea ce priveşte condamnarea Italiei de către Eurocameră, după ce guvernul a sistat înregistrarea adopțiilor cuplurilor homoparentale. Surse din cadrul grupului Popular confirmă că delegația partidului Forza Italia a votat compact în favoarea guvernului, în timp ce delegațiile țărilor nordice și cea portugheză au declarat că sunt pentru apărarea familiilor curcubeu.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Reacții politice după moartea Reginei Elisabeta

Redacția

Legea privind prevenirea risipei alimentare, adoptată de Senat

Redacția

Florin Cîțu (PNL): Guvernul folosește pensiile din viitor pentru plata salariilor și pensiilor din prezent. Costul angajatorilor cu salariul minim crește cu 10%, la privat si stat

Redacția
Încarcă...