RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Părintele Ion Ciuraru, paroh la Hălăucești, a murit la 54 de ani. Preotul român avea Covid și lupta cu boala de săptâmâni întregi

Preotul român Ion Ciuraru a murit la doar 54 de ani, în Italia. Părintele băcăuan, care lupta de săptămâni întregi cu Covid-19, s-a stins, ieri dimineață, pe secția de Terapie Intensivă a spitalului din Perugia.

Marţi, 12 octombrie 2021, în jurul orei 8.30, în vârstă de 54 de ani, a trecut la cele veşnice pr. Ion Ciuraru, fiind internat la secţia de terapie intensivă a spitalului din Perugia”, a transmis Episcopia Romano-Catolică de Iași.

Potrivit sanfrancescopatronoditalia.it, preotul catolic Ion Ciuraru, custodele Sfintei Mănăstiri din Assisi (Umbria), fusese infectat cu coronavirus și lupta cu boala de săptămâni întregi.

Părintele Ion Ciuraru avea doar 54 de ani. Cu doar o lună în urmă, la începutul lui septembrie, preotul anunța pe Facebook decesul mamei sale.

  

“Dumnezeu să te fericească iubita noastră mamă! Drumul spre cer ți l-ai croit din bobitele de Rozariu, depanate zilnic printre degetele tale, de aceea avem convingerea că Preacurata Fecioară Maria te va conduce cât mai curând în brațele Fiului Ei preaiubit! Inimile noastre lăcrimiaza de durerea despărțirii, dar ne mângâiem cu speranța că în cer ești fericită împreună cu tata și cu toți cei dragi pe care i-ai reîntâlnit!”, scria pr. Ioan Ciuraru la 1 septembrie, pa pagina lui de Facebook.

Potrivit ofmconv.ro, Sfânta Liturghie de înmormântare va avea loc joi, 14 octombrie 2021, la ora locală 14.30 (15.30 în România), în Bazilica Inferioară „Sfântul Francisc” din Assisi, conform dorinței părintelui. Ion Ciuraru va fi înmormântat la cimitirul din Assisi.

Părintele Ion Ciuraru a fost paroh la Hălăuceşti, în Iași

Pr. Ion Ciuraru s-a născut la data de 18 august 1967, în comuna Valea Seacă, jud. Bacău. A urmat școala primară și gimnazială în comuna natală, după care a frecventat Școala de cantori de la Iași. În 1990 este admis în Postulandatul franciscan din localitatea Nisiporești, iar în luna octombrie a aceluiași an, intră în Noviciatul franciscan din localitatea Luizi-Călugăra, jud Bacău, pe care îl încheie cu profesiunea simplă, la data de 18 septembrie 1991.

În anii care au urmat, 1991-1996, și-a continuat formarea filosofică şi teologică la Institutul Teologic Franciscan din Roman și la Facultatea Pontificală „Sfântul Bonaventura” din Roma. La 8 septembrie 1995 face profesiunea solemnă, intrând definitiv în Ordinul Fraţilor Minori Conventuali. A fost sfințit preot la 22 iunie 1997 la Roman, de către PS Petru Gherghel, episcop de Iași.

După hirotonire s-a reîntors la Roma pentru a-și finaliza studiile de specializare în Teologie Morală la Academia Alfonsiana, din cadrul Universității Pontificale Lateran. În perioada 1998-1999 a fost guardian al Conventului „Sf. Francisc din Assisi” din Roman și profesor de Teologie Morală la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din aceeași localitate. În perioada 2000-2008 a fost Ministru provincial al Provinciei „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România. După expirarea mandatului de Ministru provincial, între anii 2008-2017 a activat în comunitățile din Rivotorto și Sacro Convento din Assisi (Italia), având responsabilitățile de secretar și vicar custodial. În 2017 s-a reîntors în țară fiind numit paroh al Parohiei „Nașterea Sf. Fecioare Maria” din localitatea Hălăucești, jud. Iași.

observator

Related posts

Hălăucești: Incendiu noaptea trecută, într-o casă în care dormeau 7 copii

Oana Cordoneanu

Investiții mari într-o comună arondată municipiului Pașcani

Redacția

Au fost emise cărțile funciare ale proprietarilor din comuna Cotnari

Redacția
Încarcă...