NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Liceul ”Miron Costin” va deveni Centru Zonal de Șah

Vești bune pentru iubitorii sportului minții! Liceul Teoretic ”Miron Costin” Pașcani va deveni centru zonal pentru vestul județului Iași, la șah. Pentru că este puțin mediatizat acest sport, puțini părinți știu că își pot ajuta copiii să devină campioni și să aibă o gândire logică, perfectă să-i ajute și în viața de zi cu zi.

Profesorul de matematică Vlad Ungureanu, maestru FIDE, președintele Comisiei de Șah în Școală a FRȘah a avut ieri o întâlnire la Liceul ”Miron Costin”, cu reprezentanții unității de învățământ, un prim pas pentru a pune bazele acestui centru la Pașcani.  

Ieri a fost o primă întâlnire cu coordonatorul acestui proiect, Vlad Ungureanu. Săptămâna viitoare am vrea să definitivăm câteva elemente de început. Ideea de bază este că va fi Centru de Șah ”Miron Costin”,  se dorește să funcționeze la nivel de Pașcani și zonele din jur. Vor fi colegi din școală care vor prelua proiectul, vor ține cursuri”, ne-a declarat profesor Mihaela Anușca, director Liceul ”Miron Costin”.

Se vor putea înscrie elevi începând de la clasa I. Coordonatorul acestui proiect este profesorul Vlad Ungureanu, unul dintre ”motoarele” șahului ieșean.

  

Au fost tipărite și primele manuale de șah pentru școli. Șahul este materie opțională în ciclul de învățământ primar, iar predarea „sportului minții” este reglementată prin două ordine de ministru O3249/2014 și O5078/2014.

Advertisements

Related posts

Cadru didactic de la Școala Gimnazială Blăgești infectat cu coronavirus

Redacția

Guvernul a dat liber la școli experimentale: Noi modele curriculare în acord cu valorile, profilul absolventului și competențele-cheie

Redacția

Premiul special pentru o elevă de la Colegiul „Sadoveanu”, la concursul național Ionel Teodoreanu

Redacția
Încarcă...