RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Parcul industrial de la Pașcani prinde contur! Consiliul Județean Iași a solicitat ca terenul alocat să fie scos din circuitul agricol!

Primăria Municipiului Pașcani a primit zilele trecute o adresă de la Consiliul Județean Iași prin care se solicită ca terenului alocat pentru construirea unui parc industrial să-i fie schimbată categoria de folosință, din pășune în curți construcții. Este vorba despre 58 de hectare de pășune situată în suburbia Sodomeni, locație pe care Consiliul Județean Iași ar urma să amenajeze un parc industrial.

În luna iulie a acestui an, primarul Marius Pintilie anunța că solicitarea sa de a se devia traseul Autostrăzii A8 ce tranzitează municipiul, a fost aprobată. În prima variantă a traseului autostrada urma să tranziteze pășunea de la Sodomeni, exact prin mijlocul ei, făcând-o inutilizabilă pentru proiectul de parc industrial pe care municipalitatea dorește să-l împlementeze sub tutela Consiliului Județean Iași, pe acea locație.

„Imediat ce primesc de la Consiliul Județean că toate documentele sunt în regulă, vom demare și noi toate demersurile necesare. Vestea bună este că în urma solictărilor făcute de Primăria Municipiului Pașcani, către Compania Națională de Drumuri, au fost de acord să modifice traseul autostrăzii, care nu va mai trece prin mijlocul pășunii de la Sodomeni, fiind mutată într-un lateral al acesteia. Aștept să ajungă oficial această informare la Primărie, eu am primit-o pe Whatsapp deocamdată, dar așteptăm să parcurgem procedura normală de comunicare, iar după ce verificăm noile coordonate prin GPS pentru a vedea dacă drumul de acces la pășune rămâne liber, pentru a nu fi în situația de a face expropieri,” anunța în 8 iulie, primarul Marius Pintilie.

Prezent la Pașcani în 21 septembrie, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, anunța că acest obiectiv de investiții va fi finanțat prin accesarea unor fonduri guvernamentale și naționale.

  

 „Finanțarea va fi asigurată din fonduri guvernamentale sau fonduri europene în momentul de față trebuie să discutăm despre preluarea terenului către Consiliul Județean și elaborarea studiului de fezabilitate și apoi proiectul tehnic. Nu putem astăzi să avansăm o cifră în ceea ce privește valoarea acestui proiect, pentru că prin finanțare Consiliul Județean nu face altceva decât să facă împrejmuirea terenului, să asigure toată sistematizarea acestuia și să realizeze infrastructura și aici mă refer la rețeaua de drumuri din interiorul parcului și rețele de utilități, apă, canalizare și gaz”, a spus liderul județean, Costel Alexe.

Consiliul Județean Iași a solicitat încă din mandatul fostului primar Dumitru Pantazi ca municipalitatea să pună la dispoziție terenul pentru amenajarea unui parc industrial, însă municipalitatea nu a dat curs solicitării la acea dată.

Related posts

Comandamentul de iarnă a fost activat: Iată primele măsuri luate în ședința de astăzi

Teona Gherasim

Pintilie despre dosarele penale ale lui Alexe și Chirica

Răzvan Grecu

Culmea luptei cu corupţia, la Paşcani. Într-un proces de luare de mită victima a fost condamnată înaintea şpăgăriţei din Primărie

Redacția
Încarcă...