RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi refuză să pună pe ordinea de zi un proiect inițiat de doi consilieri locali privind sesizarea procurorilor DNA împotriva sa

 

Proiectul de hotărâre inițiat de doi consilieri locali cu privire la sesizarea procurorilor DNA față de un posibil abuz în serviciu făcut de primarul Dumitru Pantazi nu se regăsește pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Pașcani ce va avea loc vineri, deși îndeplinește toate condițiile legale.

  

 

Acesta a fost depus pe 25 martie și are deja întocmit referatul compartimentelor de specialitatea din subordinea primarului Dumitru Pantazi, însă edilul șef refuză să-l pună pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru a fi votat.

În proiectul inițiat de consilierii liberali, Claudiu Bodoașcă și Cătălin Conache este vorba despre sumele pe care inspectorii Curții de Conturi le-au identificat ca fiind prejudicii aduse bugetului local în timpul mandatului fostului primar Grigore Crăciunescu.

Mai exact, suma de 1.408.231 de lei, compusă din 1,14 milioane de lei prejudiciu realizat în perioada 2009 – 2010 de societatea LDP Iaşi în contractul de reabilitare a străzilor Calea Iaşului şi Calea Romanului.

– 46.433 lei prejudiciu  asfaltare străzi Ion Creanga, 13 Decembrie, strada George Enescu. Reparații Strada Moldovei şi Ştefan cel Mare, amenajare două intersecţii (străzile George Enescu cu Crinilor, Ion Creangă cu Libertăţii şi Independenţei) dar şi parcările din staţiile de autobuz Boșteni.

– 156.326 lei achitaţi pentru efectuarea unor lucrări de construire a unei baze sportive în suburbia Blăgeşti.

– 65.472 lei în urma investiţiilor de reabilitare termică a blocurilor T6 şi T7 din zona Deal.

Surpriză însă în raportul făcut de funcționarii publici la aceste proiect: sumele imputate de Curtea de Conturi ar fi fost recuperate în mare parte, iar pentru sumele nerecuperate municipalitatea este în termen.

„În ceea ce privește prejudiciul constatat de inspectorii Curții de Conturi cu privire la lucrările efectuate de LDP Iași, acestea au fost recuperate în totalitate prin compensare. Cât privește prejudiciile de la obiectivul Construire de bază sportivă tip 1, în localitatea Blăgești, prejudiciul a fost recuperat parțial, pentru restul sumei UATM Pașcani s-a înscris la masa credală în dosarul de insolvență al SC GAZPRO SRL.Suma rezultată drept prejudiciu în urma reabilitării termice a blocurilor T6 și T7 a fost decisă de instanța judecătorească să fie achitată de Asociația de Proprietari”, se arată în raportul de respingere a proiectului semnat de funcționarii publici de la Juridic și Economic.

Este pentru prima dată când municipalitatea susține că prejudiciile au fost recuperate aproape în integralitate, în contextul în care primarul Dumitru Pantazi a acuzat în dese rânduri neregulile pe care fostul primar Grigore Crăciunescu le-ar fi făcut în mandatul său.

Reamintim că inițiatorii proiectului de hotărâre privind sesizarea DNA, Cătălin Conachi și Claudiu Bodoașcă, au atras atenția că în anul 2018, luna martie, aleșii locali au fost notificați de inspectorii Curții de Conturi care i-au informat că ordonatorul principal de credite, adică primarul Dumitru Pantazi, nu a făcut nimic pentru a recupera sumele amintite și că există riscul prescrierii dreptului la acțiune care va atrage răspunderea persoanelor cu atribuții în cadrul unității.

 Cei doi consilieri liberali arată, în proiectul inițiat, că tocmai pe motivul intervenției prescripției dreptului la acțiune în justiție, instanțele de judecată au respins acțiunile formulate de municipalitate împotriva primarului Grigore Crăciunescu.În această situație, spun cei doi, trebuie tras la răspundere cel care a permis intervenția prescripției și recuperarea sumelor identificate de inspectorii Curții de Conturi, drept prejudicii.

Related posts

Microbuze pentru Școala Specială Pașcani și ”Trinitas” Târgu Frumos

Redacția

Se reiau examenele pentru permisul de conducere. Ce trebuie să știe candidații

Redacția

Blocaje rutiere în zona intersecțiilor unde se realizează sensurile giratorii de pe Moldovei

Marius Parteni
Încarcă...