RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi îl sacrifică pe Ponta pentru a menține ApaVital la Pașcani

Primarul Dumitru Pantazi, președintele PSD Pașcani, nu a participat astăzi în ședințele economic și juridic, unde a fost discutat proiectul de hotărâre prin care acesta dorește ca municipiul să se retragă din ARSACIS, iar serviciul de alimentare să fie preluat de către Prest Serv Apa.

După modul  e desfășurare a acestora, intenția aleșilor locali din partidul primarului este una clară. Consilierii PSD, cu o excepție, nu susțin proiectul primarului.

Comisia Economică și-a început astăzi activitatea în jurul orelor 10.00. În sală au fost prezenți Simona Palade, Vasile Hldan și Vasile Bălău de la PSD, iar de la PNL Marius Pintilie. A lipsit Emil Crăciun de la PDL, cel care oricum nu putea vota proiectul, întrucât s-ar fi aflat într-un conflict de interese. El este angajat al ApaVital.

  

Consilierul Pintilie a fost primul care a sesizat lipsa primarului sau a reprezentanților ApaVital, care să răspundă la o serie de întrebări.

Mi-aș fi dorit să fie prezent în sală domnul primar, sau cineva de la ApaVital. Sunt o serie de probleme legate de apa meteorică, cum a fost ea facturată, cât au plătit școlile, cum este stabilită cantitatea sau dacă nu ne permitem o asemenea stație de măsurare a precipitațiilor aici, lângă Primărie. Aș fi dorit să avem astăzi și reprezentanți ai agenților economici. Trebuie să ținem cont despre problemele cetățenilor. Sunt de asemenea interesat să aflu cum sunt încredințate lucrările de către cei de la ApaVital și care sunt firmele agreeate pentru a face lucrări“, a declarat consilierul PNL, care a votat pentru ieșirea din ARSACIS și renunțarea la ApaVital.

De partea cealaltă consilierii PSD au susținut că nu pot renunța la investițiile promise și au votat împotriva proiectului inițiat de primarul Dumitru Pantazi.

“Proiectul a fost analizat în comisia tehnică înființată. Îmi mențin votul de atunci. Avem nevoie de investiții“, a subliniat Vasle Bălău.

De asemenea Vasile Haldan, președintele comisiei Economice, a susținut și el că municipiul nu va beneficia de investiții dacă se retrage.

Simona Palade, consilier PSD, a spus.: “Opinia mea este aceea că idiferent de cum se va numi societatea care gestionează serviciul, o schimbare ar trebui să existe, pentru că până acum a fost așa, o nebuloasă. Acest lucru a dus și la perspectiva falimentului la Prest Serv Apa. E nevoie de o schimbare”. Avizul comisiei a fost unul nefavorabil pentru acest proiect.     

Rezultatul votului din Comisia juridică a fost același. Benone Mihuț de la PSD a votat în favoarea ieșirii din ARSACIS și renuțarea la ApaVital, în timp ce Dorin Nechifor (PNL), Bogdan Alexa (PSD) și Codrin Toma (PSD) s-au abținut.

Managementul de la PSA Pașcani, fosta DAC, a fost în dese rânduri criticat. Un raport întocmit în trecut arăta problemele cu care se confruntă. Comisia de negociere s-a pronunțat în favoarea delegării. Trebuie să analizăm atent problema. Investițiile care vor veni sunt o garanție“, a subliniat Bogdan Alexa.

Consilierii au avut păreri împărțite de la cine va suporta investițiile făcute până acum în cazul retragerii din ARSACIS, până la faptul că dorința pășcănenilor trebuie respectată.

„Trebuie aflat cine va suporta investițiile făcute de ApaVital și care este cuantumul lor”, a explicat Dorin Nechifor.

La polul opus consilierul local Benone Mihuț s-a declarat în favoare proiectului susținând că dorința majorității pășcănenilor trebuie respectată.

Toate aceste discuții în legislativul local se poartă în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Cu siguranță consilierii care nu vor vota pentru ieșirea din ARSACIS și renunțarea la ApaVital vor fi sancționați de oameni. Cum cei mai mulți dintre aceștia vor fi din PSD, este de așteptat ca valul de nemulțumiți să sancționeze candidatul partidului la alegerile din 2 , respectiv 16 noiembrie.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Autostrada Bacău-Pașcani : IRD Engineering a câștigat licitația pentru supervizarea UMB pe lotul 2, dar Venturo contestă excluderea la CNSC

Redacția

Pantazi arată cu degetul spre Zuzan, în cazul explicațiilor solicitate de liberali pe marginea hotărârii falsificate

Marius Parteni

Nepăsare! Autoritățile locale ignoră o construcție pericol public

Irina Gherasim
Încarcă...