NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi, Axinte, Zuzan și Zanet tulbură liniștea funcționarilor. Surse: Doi noi directori și retrogradarea funcționarilor cu probleme de imagine

Grup restrâns de lucru pe noua organigramă a Primăriei Pașcani. Câteva ședințe cu ușile închise ale actualei conduceri a municipiului, la care a aderat și secretarul Mircea Zuzan, tulbură liniștea funcționarilor din Primărie și a celor din instituțiile subordonate.

Reorganizarea serviciilor din cadrul Primăriei este singurul subiect al întâlnirilor de taină, care îi frământă pe angajați. Noua organigramă, pe care și-au dat acordul cei patru, ar fi deja structurată. Ea este cunoscută doar de apropiații celor patru din Primărie, date din noua organigramă ajungând și la urechile unora din funcționari.  

 Două direcții, cu doi noi directori

 Reporterii noștri au aflat că planurile celor patru vor fi supuse spre legitimitate consilierilor locali majoritari din partidul primarului ce nu vor avea nimic de obiectat, și vor vota la foc automat.

La nivel administrativ vor fi înființate două direcții: una Economică – care să coordoneze servicii ca Administrația Pieței, Serviciul Finanțe Publice Locale și Serviciul Economic din Primărie, iar a doua ar fi cea care să coordoneze servicii ca Urbanismul, Patrimoniul și cele de Dezvoltare Publică. Aici vor apărea doi noi directori care vor coordona activitatea.      

 Sera și spațiile verzi separate de Gospodăria Comunală

 Serviciul de Gospodărie Comunală va fi și el reorganizat. Spațiile verzi și Sera se vor separa de activitatea Gospodăriei. Va fi creat un serviciu nou, cu buget propriu, care se va ocupa de întreținerea spațiilor verzi și a ornamentului floral.

La Gospodăria Comunală se vor face achiziții de utilaje, astfel încât majoritatea investițiilor să se facă cu forțe proprii de către executiv.

 Zuzan rămâne cu cel mai mare volum de muncă

 Negocierile cu privire la noua organigramă au fost și dure, conform unor surse. S-a făcut propunerea ca o parte din serviciile din subordinea secretarului Mircea Zuzan să fie preluate de către Gică Zanet. Ar fi fost vorba despre serviciul Urbanism, Patrimoniu sau Agricol, care ar avea la conducere șefi ineficienți. Rocada nu s-a mai realizat pe motiv că, o asemenea decizie ar bloca activitatea.

 Discuții și pe tema Bibliotecii

 În discuții a intrat și Biblioteca municipală. Cei patru au discutat despre alocarea unui spațiu pentru Bibliotecă, dar și despre conflictul de muncă dintre conducere și angajate. Dacă pe moment acolo nu se pune problema schimbării directorului, pe viitor sunt unele șanse ca acest lucru să se întâmple. Una din angajatele cu studii superioare este rudă cu primarul și s-a alăturat grupului care vrea debarcarea directorului actual. De altfel, anul trecut, după ce a fost investit, primarul Dumitru Pantazi a fost nevoit să meargă personal la sediul Bibliotecii pentru a media conflictul.    

 Trioul Apetri, Leahu și Prisecaru pe făraș

 Multe din modificările care vor fi operate au ca scop limitarea puterii de decizie pentru o parte din funținarii cu probleme de imagine. Vorbim aici despre Sandu Apetri, Vasile Leahu sau Vasile Prisecaru. Prin numirea unui șef deasupra lor se gândește trecerea acestora pe linie moartă, iar odată execluși șefii executivului speră să câștige în imagine.

Am încercat să aflăm un punct de vedere de la șefii Primăriei, dar nu am reușit pe motiv că purtătorul de cuvânt și-a uitat telefonul mobil în birou și nu a putut răspunde.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Poliţiştii Locali, cu ochii pe comercianţii care vând marfă pe trotuarul din faţa pieţei vale! Acţiunea de “disciplinare” şi sancţiunile vor continua zilnic

Ema Roman

Sala de sport de la CSM poate găzdui competiții. Spitalul Municipal are nevoie de 400.000 lei pentru avertizoarele de fum

Marius Parteni

Primăria Pașcani sfătuită să prioritizeze lucrările de toaletare

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site