NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Opoziţia pregăteşte o şedinţă pe subiectul apei. Garda de Mediu, Protecţia Consumatorului, PSA Paşcani şi ApaVital, aşteptate să participe

Consilierii din opoziţie strâng semnături pentru a organiza, săptămâna viitoare, o şedinţă de îndată a Consiliului Local. Pe ordinea de zi urmează să se regăsească două proiecte de hotărâre.

Unul dintre acestea are legătură situaţia în care se află PSA Paşcani, în ceea ce priveşte staţie de epurare a apelor uzate. La discuţii vor fi invitaţi să participe reprezentanţi de la Garda de Mediu, Protecţia Consumatorului şi Societatea Civilă.” Ședința de săptămâna viitoare este o ședință de lucru, de aceea ne-am propus ca prezență la Consiliul Local să avem oameni și din partea celor de la Garda de Mediu, de la Protecția Consumatorului, reprezentanți ai societății civile, mass-media, reprezentanți de la ApaVital și Prest Serv Apa. Vrem să discutăm să vedem dacă găsim soluții bune în special pentru stația de epurare și pe termen lung, și pentru orașul Pașcani, în ceea ce privește serviciul de apă și canalizare. Există un refuz din partea celor de la ApaVital de a încheia contracte de colaborare cu cei de la epurare și ne este frică să nu ajungem într-o situație imposibilă în care să trebuiască să oprim stația de epurare. În calitate de consilieri locali și acționari la Prest Serv Apa, este de datoria noastră să vedem care este exact situația acolo, să nu ajungem, într-o problemă majoră de mediu” , a subliniat consilierul Marius Pintilie, unul din iniţiatorii acestei şedinţe.

  

Celălalt punct priveşte măsurile întreprinse de primarul Dumitru Pantazi cu privire la hotărârrea 183 din 18 decembrie 2014 „privind achiziţionarea serviciilor de elaborare a studiului de oportunitate pentru fundamentarea şi stabilirea soluţiilor optime de delegare a gestiunii şi a documentaţiei privind organizarea şi derularea procedurii de atribuire a gestiunii serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare în municipiul Paşcani”.

Consilierii opoziţiei vor să îi solicite public primarului Dumitru Pantazi de ce nu a pus în aplicare o hotărâre a legislativului local, aşa cum ar fi trebuit să se întâmple până acum.” Subiectul doi din ședință este un raport al domnului primar, referitor la acea hotărâre de Consiliu Local din decembrie, nr. 183 prin care noi l-am delegat să facă demersurile pentru întocmirea caietului de sarcini, pentru scoaterea la licitație a serviciului de apă și canalizare„, a mai spus consilierul liberal.

Convocatorul acestei şedinţe urmează să fie depus la secretaritatul Consiliului Local cel mai târziu luni, 22 iunie.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Rompak sponsorizează Primăria pentru realizarea Iluminatului la trecerile de pietoni

Teona Gherasim

Primăria din Sirețel repară podurile din localitate. Contractul este de aproape 200.000 de euro

Redacția

Primarii din județ vor primi manuale din care să învețe cum să acționeze în caz de secetă și inundații

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site