NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Directorul PSA Paşcani, despre contractele cu cetăţenii şi soluţiile de furnizare a apei (Video)

Mai sunt câteva zile până când Primăria Paşcani va face publică ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local aferentă lunii iunie. Pe ordinea de zi se va regăsi cu siguranţă proiectul de hotărâre pro ApaVital, iniţiat de către primarul Dumitru Pantazi.

Cum timpul trece, opinia publică din municipiu este bombardată de multe informaţii legate de operatorul Prest Serv Apa, însă multe dintre acestea sunt dezinformări.

  

Una dintre acestea este aceea că operatorul local nu va putea încheia contracte individuale cu cetăţenii. La momentul actual, acest lucru este fals. Contractele cu clienţii nu au fost încetate de către operatorul local, la momentul la care serviciul a fost delegat către ApaVital. Nici regulamentul de furnizare a serviciului, după care PSA furnizează servicii nu a fost modificat, lucru confirmat de către directorul general al PSA.„Se discută de foarte mult timp despre această problemă, lucrurile sunt extrem de clare și nu înțeleg de ce apar atâtea discuții. Dacă serviciul va ajunge la noi, el nu poate fi prestat decât așa cum spune regulamentul cel vechi, pe care îl avem aprobat și pe care îl știți cu toții”, a susţinut Aristotel Katzighera, directorul general al PSA Paşcani.

El este de acord că legea spune că un operator trebuie să încheie contracte cu reprezentanţii de scară, dar susţine că şi pentru această prevedere există soluţie.Conform legii, știți foarte bine că operatorul trebuie să facă contracte cu un reprezentant de scară sau cu asociațiile de proprietari. Ideal ar fi ca aceste asociații să fie înființate și să se rezolve problema, dar dacă ele nu există, mai sunt și alte portițe de rezolvare a problemei. De exemplu, ar putea fi numită o firmă cum este TermoServ de la Iași, care să rezolve această problemă. În acest fel, operatorul intră în legalitate pentru că nu facturează individual, ci facturează la societatea la care prestează serviciul, dar are posibilitatea să facă convenții individuale cu fiecare cetățean, și pe baza lor, cetățeanul primește acasă factura individuală”, a mai declarat Aristotel Katighera, directorul general al PSA.

Reamintim că membrii Consiliului de Administraţie au admis faptul că operatorul local poate fi unul rentabil. Ei chiar au solicitat, printr-o adresă Primăriei şi Consiliului Local, să oblige operatorul ApaVital să încheie contract pentru serviciile de epurare prestate de către PSA.    

 {youtube}fBX8RcooBG4{/youtube} 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Circulația autoturismelor închisă pe strada Unirii, timp de două zile. Traficul rutier deviat pe strada Abator

Marius Parteni

Bloc rămas fără apă din cauza a două agenții bancare cu datorii la operator

Ema Roman

Localnicii din A.I.Cuza trebuie să mai aștepte un an pentru a scăpa de amenințarea râului Siret

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site